avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestarea Amenzii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestarea Amenzii

Buna ziua,

Tocmai mi s-a intocmit un proces verbal cum ca nu aveam grija de catelul meu.
As vrea sa precizez ca animalul se afla intr-un spatiu privat inchis de tip tarc forlosit si de alti propietari de caini.. Deasemenea tarcul era plin de noroi si nimeni nu era prezent in tarc la ora respectiva inafara de mine si de catel.
As vrea sa precizez ca nu am semnat procesul verbal desi m-am legitimat, considerandul abuziv si nejustificat si nimeni nu era prezent inafara de mine si de cei 2 politisti de sector.
Care sunt sansele de a castiga anularea amenzii si a procesului verbal.
Care sunt etapele sau ce ar trebui sa fac sa contest aceasta amenda si unde?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ruxandra C , utilizator 00:27, 5 Februarie 2019
Cand vi se comunica PV-ul o sa puteti sa il contestati la Judecatoria din sectorul unde aveti domiciliul.
Sanse spre zero. Dar puteti sa solicitati si inlocuirea amenzii cu un avertisment. Trebuie sa aveti probe - martori etc.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Sanse sunt doar daca dovediti prin audierea unui martor contrariul celor reținute în procesul verbal de contraventie.Asteptati sa vi se comunice procesul verbal și apoi discutați cu un av.Un specialist poate specula eventuale erori strecurate în pv etc.Pe viitor indiferent de contravenție ca și conducător auto sau indiferent de situatie semnati pv și solicitați să formulati obiecțiuni în rubrica respectiva din pv,faptul că nu semnati nu va ajuta cu nimic ,mai mult în anumite cazuri chiar va încurca.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Chiar daca spatiul respectiv este privat , deci nu apartine de spatiul public?

Deasemenea nu am semnat PV pentru ca pe perioada in care care am fost retinuta nu au intocmit unul. Practic PV a fost completat in absenta mea.
Deasemenea din cate stiu potrivit legii OG 2/2001 trebuie sa existe un martor iar un alt politist nu poate semna sau constitui ca martor.
Nu se aplica si in acest caz?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme juridice cu politia locala sector 6 CarmenFabiani CarmenFabiani Buna Ziua, numele meu este Carmen, si doresc daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. In ziua de 5.03.2014 - ora 7.10 a.m, am iesit cu catelul afara la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucian_t lucian_t Buna ziua, Am nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste contestarea unui proces verbal prin care am fost sanctionat cu retinerea permisului pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda florin_stefanache florin_stefanache In data de 18.06.10 am parcat autoturismul pe trotuar (in realitate un spatiu cu noroi uscat), din cauza ca nu am gasit in zona respectiva un loc unde sa ... (vezi toată discuția)