Buna ziua !
Puteti contesta procesul verbal de contraventie in instanta, depunand in termenul legal (15 zile) contestatia la judecatoria din raza teritoriala. Trebuie sa aveti in vedere asigurarea probatoriului.
De ce sa platiti, daca depuneti contestatie ? Eu consider ca nu este cazul si ca mai degraba trebuie sa va preocupe termenul legal de contestare si asigurarea probelor in sustinerea acesteia.
Cu stima !
~ Conținut șters la cerere ~
O.G. 2/2001
"ART. 32*)
(1) Plângerea însoţită de copia de pe procesul-verbal de constatare a contravenţiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat să o primească şi să înmâneze depunătorului o dovadă în acest sens.
(2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
(3) Plângerea suspendă executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspendă executarea numai în ceea ce priveşte despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării."
ART. 34
(2) Hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la secţia contencios administrativ a tribunalului. Motivarea recursului nu este obligatorie. Motivele de recurs pot fi susţinute şi oral în faţa instanţei. Recursul suspendă executarea hotărârii."
Din momentul in care ati primit hotararea de recurs, aveti 48 de ore sa achitati jumatate din minimul prevazut de lege, daca ati pierdut procesul. Sunt chiar curios, cum vor proba in instanta agentii aia, ca nu ati avut punga pentru catel? :)
esti obligat sa strangi mizeria cainelui, chestie cu care sunt firesc, de acord.
ei au zis ca-mi dau amenda ca nu am facut dovada ca am punga la mine.daca, sa zicem, plecam de la locul faptei, fara sa strang, chiar intelegeam. ori eu nu sunt obligata sa iau 10 pungi, iar in momentul ala ma intorceam din plimbare si in concluzie, nu mai aveam punga.
erau 5 politisti comunitari disperati la ora 7.30, sa-mi dea amenda ca nu am punga, desi in zona mea sunt zeci de caini comunitari.
m-am si enervat pe una din politiste ca nu stia sa scrie si ca vroia sa-i zic si numele mamei si al tatalui desi tocmai ii zisesem cnp-ul si nu am mai dat explicatii despre punga. nu am ramas sa vad ce a scris pe PV , daca au scris unul.
au zis doar ca-mi soseste prin posta ( sunt curioasa daca au scris max de amenta, de 500) si ca o pot contesta in instanta.
acum sa vad cum imi formulez contestatia..
multumesc mult pt raspunsuri
~ Conținut șters la cerere ~