avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces Verbal de contraventie. modalitate anuntare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces Verbal de contraventie. modalitate anuntare

Aseara cind am venit acasa in jurul orei 23.10 un vecin ma anunta ca un politist comunitar a lasat in usa o amenda. La sosire eu nu am gasit acest lucru. Acesta spune ca pe linga pv a mai intocmit un document semnat de un martor.
In urma cu 10 zile se prezinta la mine la usa la orele 10.00 -10.10 cineva de la politia comunitara a orasului si imi spune sa imi iau masina de pe locul in care e parcata pt faptul ca blocheaza pe o alta si ca acea persoana a facut o sezizare catre dinsii. Nu era vorba de masina mea. Mai mult eu ajunsesem acasa in jurul orei 18.00. Agentul a solicitat cartea de identitate pe care am refuzat sa o dau, acesta amenintindu-ma ca ma va sanctiona in conf cu legea 61.
Presupunind ca am fost amendat de acesta e mormal sa mi se aduca la cunostinta amenda in acest fel?
Eu nu am mai gasit procesul verbal, nici nu stiu ce scrie in el, cum pot sa fac contestatie sau cum sa platesc?


Va multumesc pt raspuns
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
a001122, utilizator
Cel mai recent răspuns: a001122 , utilizator 08:18, 2 Septembrie 2009
Firesc este sa vi se comunicare procesul verbal prin care ati fost sanctionat care trebuie sa cuprinde elementele neecasre si pe care il puteti contesta. Nu cred ca a facut acest lucru, daca va mai deranjeaa spuneti ca ii puteti face plingere pentru abuz i n serviciu
cred ca politistul a facut ceea ce se numeste ,,afisare la domiciliul clientului``.
pentru ei inseamna ca eu l-am primit.
pot sa fac o adresa prin care sa solicit trimiterea sau retrimiterea procesului verbal asta daca e cazul sa fac o contestatie.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
a001122, utilizator
abureala. pina nu intri in posesia PV nu are nimeni ce sa-ti faca. Adica cand vien postasul cu el trebe sa semnezi de primire, nai semanat nimik, PV se intoarce la expediator. Stai linistit.
Nu e chiar asa.
Politistul poate sa procedeze si prin "afisare la domiciliul clientului`` in prezenta unui martor, care sa semneze faptul ca nu a fost gasit nimeni acasa si ca s-a afisat notificarea la domiciliu. Martor poate fi orice vecin, trecator, identificabil prin Nume si CNP.
Eu zic sa stai linistit. Ei trebuie sa faca dovada ca ti-au comunicat pv. si motivarea pentru care acesta a fost intocmit in lipsa ta. Din momentul in care tie ti se va comunica in mod legal un pv ai la dispozitie 15 zile pentru a formula plangere contraventionala(ceea ce iti sugerez sa faci). OG 2/2001 prevede limitativ cazurile in care un pv se poate intocmi in lipsa. Asa ca asteapta linistit....in cel mai rau caz vei primi de la Finante o somatie peste vreo 2 ani in cazul in care chiar au intocmit un pv, dar atunci vei actiona in consecinta. Bafta

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia comunitara Alex_tm Alex_tm Buna ziua. Urc in tramvai vorbind la telefon cu biletul in mana. Urca in spatele meu 2 controlori si un \"politist\" comunitar. Ii vad, inchid telefonul si ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda tulburarea linistii publice MariusG3 MariusG3 Buna ziua As dori daca se poate un sfat legat de urmatorul eveniment. Pe data de .09.05 in jurul orei 00:30 cu cativa prieteni, stand de vorba, si isi fac ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare ilegala primita de la politia comunitara stepetrache stepetrache Buna seara ! Rog ajutor in urmatoarea problema. Am cumparat acum 5 ani o masina dar care i-am facut-o cadou tatalui meu. Ca sa nu stric surpriza actele ... (vezi toată discuția)