avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru partial

Angajatorul nu poate plati salariile pe lunile de vara si ne-a propus reducerea programului la 4 ore sau concediu fara plata.
As vrea sa stiu cum ne afecteaza reducerea programului de lucru si nu doar din pdvd financiar si pe ce temei juridic poate face asta.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:54, 19 Iunie 2009
Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
1. Daca salariatii sunt de acord, pe perioada de vara angajatorul poate incheia acte aditionale la CIM prin care se modifica timpul de munca, de la 8 la 4 ore pe zi, si salariul, la jumatate (art. 41 din Codul muncii).
2. Stagiul de cotizare pentru pensie va ramane acelasi (nu se micsoreaza) dar punctul de pensie va fi mai mic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program redus - drepturi banesti, pensie ContSters229751 ContSters229751 Afecteaza reducerea timpului de munca de la 8 ore la 7 ore salariul si vechimea in munca (in vederea stabilirii dreptului la pensie)? Daca da unde se ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de munca missbeauty missbeauty In calitate de angajator, sperand ca situatia grea in care ne aflam este temporara, nu doresc sa reduc din personal. In schimb as dori sa stiu daca este legal ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de munca si stagiul de cotizare cosmin1208 cosmin1208 Buna ziua, Am intrebare legata de o masura care se va aplica in cadrul firmei unde lucrez, si anume: incepand cu luna viitoare toti angajatii vor suferi o ... (vezi toată discuția)