avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt

Buna ziua!Pana acum 5 luni am avut grija de casa unui prieten,el venind acasa de 2 ori pe luna.Acum ma acuza ca i-am furat bijuterii in valoare de 2000 de euro.Am fost chemat la politie unde mi s-au luat amprente,si am fost amenintat ca fac puscarie.Ei nu au nicio dovada in afara de posibilele amprente din casa.Pot fii acuzat?Ce trebuie sa fac?Nu am dat nicio declaratie pana acum.CAre este posibila pedeapsa daca nu se recupereaza paguba?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:43, 16 Martie 2015
dvs stiti cel mai bine adevarul.
daca nu ati furat nimic, sunteti acuzat fara probe certe, iar partea vatamata nu poate proba ca a detinut acele bijuterii, cu ajutorul unui avocat bun, cu siguranta puteti obtine achitarea.
daca se gasesc amprente prin casa, este firesc daca puteti justifica dar de la gasirea unor amprente pana la furt este cale lunga.
daca va acuza pe nedrept si fara probe, puteti intreprindev si dvs anumite actiuni ca sa obtineti daune de la acuzatorul dvs
I primul rand trebuie dovedit furtul.
Trebuie stabilit ca au existat bijuteriile in casa.
o sa se vrea si testarea la poligraf de politie la u moment dat cred eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat pentru furt teoeoo teoeoo salut sunt acuzat de furt fara probe poate sa imi faca politia ceva ca eu mai am un dosar penal pentru furt calificat si acuma ma acuza pe mine dar nu au ... (vezi toată discuția)
Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)
Acuzata pe nedrept de furt ridhima ridhima buna , am nevoie de ajutor , va rog, mama mea a fost acuzata pe nedrept de furt , ea face curat la o familie iar femeia(78 de ani)care a acuzat-o ca i-ar fii ... (vezi toată discuția)