avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa

Buna ziua,

Bunicii mei (amandoi in viata) detin 1 casa + teren 1100 metri patrati avand doi copii , tatal meu si un frate.

Mentionez ca exista vointa tuturor partilor pentru a realiza urmatoarea impartire:
- impartire in 3 apartamente din care unul sa revina unuia dintre frati iar celelalte doua apartamente tatalui meu (unul dorind sa mi-l transmita mie) rezultand in final:
AP 1 - frate
AP 2 - tatal meu
AP 3 - eu

Intrebari:
1. Cum se poate face impartirea terenului (sau este considerat parte indiviza)?
2. Care este modalitatea tehnica cea mai avantajoasa din punct de vedere al costurilor?
3. Se poate face dintr-o singura operatiune sau este necesara intai transmiterea de la parinti spre cei 2 copii dupa care acestia la randul lor transmit bunurile spre proprii copii?

Sa vanda cota parte fiecaruia din cei trei. Veti fi in indiviziune, apoi partaj voluntar la notar.
Nu stim daca doriti sa dati bani sau daca aceste bunuri va sunt donate. Pentru a vedea tehnic ce modalitati rezista in timp, e nevoie de un calcul financiar raportat la valoarea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire larisarazvan larisarazvan Va rog frumos un raspuns la urmatoarea speta: in cazul in care sotul decedeaza fara a lasa testament, urmasi sunt sotia si doi copii. Masa succesorala este ... (vezi toată discuția)
Partajare teren mariolopresti mariolopresti Deci dupa decesul tatalui am facut succesiunea si pamantul a ramas la comun ,o sora sa trezit dupa cativa ani sa -si partajeze partea ei,ea are dreptul la 616 ... (vezi toată discuția)
Donatie Coltea Coltea Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul ... (vezi toată discuția)