Bunicii mei (amandoi in viata) detin 1 casa + teren 1100 metri patrati avand doi copii , tatal meu si un frate.
Mentionez ca exista vointa tuturor partilor pentru a realiza urmatoarea impartire:
- impartire in 3 apartamente din care unul sa revina unuia dintre frati iar celelalte doua apartamente tatalui meu (unul dorind sa mi-l transmita mie) rezultand in final:
AP 1 - frate
AP 2 - tatal meu
AP 3 - eu
Intrebari:
1. Cum se poate face impartirea terenului (sau este considerat parte indiviza)?
2. Care este modalitatea tehnica cea mai avantajoasa din punct de vedere al costurilor?
3. Se poate face dintr-o singura operatiune sau este necesara intai transmiterea de la parinti spre cei 2 copii dupa care acestia la randul lor transmit bunurile spre proprii copii?
Nu stim daca doriti sa dati bani sau daca aceste bunuri va sunt donate. Pentru a vedea tehnic ce modalitati rezista in timp, e nevoie de un calcul financiar raportat la valoarea bunurilor.
Mostenire
larisarazvan
Va rog frumos un raspuns la urmatoarea speta:
in cazul in care sotul decedeaza fara a lasa testament, urmasi sunt sotia si doi copii. Masa succesorala este ... (vezi toată discuția)
Partajare teren
mariolopresti
Deci dupa decesul tatalui am facut succesiunea si pamantul a ramas la comun ,o sora sa trezit dupa cativa ani sa -si partajeze partea ei,ea are dreptul la 616 ... (vezi toată discuția)
Donatie
Coltea
Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul ... (vezi toată discuția)