avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

In februarie anul trecut angajatii unei firme cu peste 21 de pers au inceput negocierea CCM pe care au finalizat-o in aprilie 2014 fara a incheia un CCM (s-au indeplinit toti pasii doar ca nu au ajuns la un consens)
Reprezentantul salariatilor, care a fost ales in febr 2014.....a devenit conducatorul unitatii in noiembrie anul trecut; astfel generandu-se un conflict de interese
Ce parere aveti? Cand trebuiau sa reinceapa renegocierea?
Daca nu s-a inceput dupa data generarii conflictului de interese prin faptul ca reprezentantul salariatilor a devenit conducatorul unitatii, un eventual control poate genera aplicarea de amenzi?
Daca sa spunem ca societatea ar incepe/initia negocierile abia in cursul lunii martie 2015/nu le-a inceput nici in febr.2015 (cand a expirat termenul de un an) si sa spunem ca ar aparea un control...s-ar putea da amenzi ?
Ar fi obligatoriu sa incheiem anul asta un CCM sau se poate sa se incheie procedura fara a se ajunge la un consens?

Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
allexia007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 16 Martie 2015
NIci Codul Muncii si nici Legea nr.62/2011 nu prevad obligativitatea incheierii unui ccm la nivel de angajator cu peste 21 de salariati.

In urma sedintelor de negociere a c.c.m. , partile pot incheia un proces-verbal in care sa se mentioneze ca nu au ajuns la un acord cu privire la incheierea c.c.m. urmand a se relua bnegocierile la o data ulterioara stabilita de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua.din cate inteleg este obligatorie initierea negocierii unui contract colectiv de munca in cadrul firmei, dar nu si incheierea lui. Prin urmare, putem ... (vezi toată discuția)