avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... mutarea fundatiei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

mutarea fundatiei

Am si eu ceva nelamuriri cu privire la cum trebuie procedat la mutarea sediului unei fundatii dintr-un judet in altul, ce patrimoniu ii este necesar?... Este un fel de punct de lucru cu personalitate juridica proprie si ii trebuie patrimoniu ca la infiintare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 23 Iunie 2009
Fundaţia îşi poate constitui filiale, ca structuri teritoriale, pe baza hotărârii consiliului director, prin care le este alocat patrimoniul.
Filiala este condusă de un consiliu director propriu, alcătuit din cel puţin 3 membri.
Da ok
Dar asa indeplineste criterii pentru programe pe transfrontalier? Ca trebuie sa fie in judet de granita sediul...
Nu cumva trebuie tranferat cumva?
Beneficiari ai programului transfrontalier pot fi autorităţile locale şi regionale, organizaţiile non-guvernamentale, universităţile, institutele de cercetare.
Nu cred ca pentru a beneficia de un astfel de program este nevoie sa aveti sediul intr-un judet de la granita tarii.
Din informatiile mele imi trebuie, problema era ca eu vreau sa fac transfer ca sa am vechimea.
daca fac punct de lucru nu-mi ai in considerare vechimea

Atunci trebuie sa fie alocat un patrimoniu ... OG nr.26/2000 nu prevede care este valoarea acestui patrimoniu ... Consider ca nu este necesar ca patrimoniul filialei sã aibã acelasi cuantum cu al fundatiei, însã trebuie sã fie suficient pentru realizarea obiectului de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie in filiala fundatie strainatate ojunk ojunk Buna ziua, As avea doua intrebari legate de infiintarea unei filiale pentru o fundatie straina: 1) daca o fundatie care exista deja in Romania poate ... (vezi toată discuția)
Cuantum patrimoniu filiala fundatie alnajar alnajar Buna tuturor, Stie cineva care este cuantumul patrimoniului alocat unei filiale a unei fundatii? Cum se calculeaza?Este o suma fixa? Am cautat un rasp. in ... (vezi toată discuția)
Insolventa -filiala fundatie alexandru_dinu69 alexandru_dinu69 [b][i]Buna ziua. Va rog sa ma ajutati . Sunt administrator al unei activitati economice desfasurate in cadrul filialei unei fundatii. Filiala are datorii in ... (vezi toată discuția)