avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - Art 334 - moped neinregistrat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - Art 334 - moped neinregistrat

In Bucuresti mi s-a retinut permisul de conducere categ B fara drept de circulatie, intocmindu-se dosar penal pentru art 334 CP deoarece am fost oprit in timp ce conduceam moped (49cmc, viteza maxima 45kmh) neinregistrat la primarie.
Mentionez ca nu am antecedente, in aprox 10 ani de conducere auto nu am luat nici o amenda.
Ce se poate intampla? Care este cursul normal al dosarului?

Cel mai recent răspuns: MihaiTTT , utilizator 11:21, 24 August 2015
Daca procurorul dispune ca urmarirea penala sa se efectueze in continuare si fata de dvs, o sa sa fiti informat de aceasta calitate si o sa aveti posibilitatea sa dati o declaratie daca doriti.
Este bine cum v-ati ganditi sa-l inregistrati.
Nu exista posibilitatea unei declaratii inainte de dispunerea UP sau RUP? Ma gandeam ca aici as avea practic posibilitatea de a arata bunele intentii. Am incercat sa le explic domnilor politisti ca in ziua respectiva am platit impozitul pentru moped si am vrut sa fac inregistrarea la primarie, unde mi s-a spus sa revin pentru ca singura persona abilitata pentru asa ceva lipsea in ziua respectiva.
Dpdv permis conducere stiti cat este retinut acesta in mod normal sau daca este necesar un examen pentru reobtinerea lui?
Permisul este retinut pe toata perioada cercetarilor.
Este adevarat ca in cazul în care se dispune, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni rutiere, una dintre următoarele soluţii: renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sauamânarea executării pedepsei, nu se va dispune anularea permisului conform art. 116 din Codul rutier ci doar suspendarea acestuia (cu titlu de sancţiune contravenţională complementară pentru o perioadă de 90 zile – art. 103 alin. 1 lit. c, în forma modificată prin Legea nr. 255/2013 pentru punerea în aplicarea a Noului cod de procedură penală?
Daca da, este luat in calcul si intervalul retinerii din perioada cercetarilor? Multumesc

Alte discuții în legătură

Restituire permis, rezolutie procuror pimp9001 pimp9001 Buna ziua, in martie am fost oprit de politie cu un moped neinregistrat, mi-au retinut permisul de conducere cat.b, si au intocmit dosar...ieri a venit ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Alyn91 Alyn91 Am fost oprit de către poliția rutieră,am fost testat cu alcool testul rezultatul fiind de 0.12(permis retinut)dovada inlocuitoare fiind fara drept de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie de unu la mie in aerul expirat krystian4u krystian4u am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de unu la mie in aerul expirat ce mi se poate acum cand mai primesc permisul inapoi:( (vezi toată discuția)