avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce act este necesar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce act este necesar?

Buna ziua!
Vreau sa introduc o actiune de partaj, insa nu pot face dovada proprietatii unui teren. Ce trebuie sa solicit de la primaria localitatii respective? Certificat de rol fiscal, certificat de rol agricol...?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:18, 17 Martie 2015
Va trebuie titlu de proprietatea. Dobandirea dreptului de proprietate se face , dupa caz, in moduri diferite. Dati mai multe amanunte in speta ce va intereseaza, cum ar fi: de cand stapaniti acel teren, cum l-ati obtinut, cine are deschisrol agricol pentru el, s.a.
Ca sa il puteti partaja trebuie sa fiti proprietarul acelui bun.
Partajul se poate face atât la notariat cât și în instanță. Actele necesare sunt aceleași- acte de proprietate asupra imobilului pt. care se cere partajul, acte de identitate, cerificate fiscale pe numele fiecărui coproprietar, documentația cadastrală la zi, extras de carte funciară
În concluzie d-voastră nu aveți chiar dovada principală- act de proprietate.fără de care nu se poate face. Dacă acest act există la pârâții cu care doriți să faceți partajul, aceștia pot fi obligați prin instanță să prezinte actul de proprietate.
În caz că sunteți comoștenitoare și doriți să faceți partajul cu ceilalți moștenitori nu este de ajuns doar certificatul de moștenitor ci trebuie să existe dovada dreptului de proprietate al celui pe care l-ați moștenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O rudă revendică niște terenuri primite ca zestre de bunica, fără niciun act., care acum sunt în rolul agricol pe numele meu. ce s-ar decide în instanță dacă am ajunge până acolo? fight_for_justice fight_for_justice O ruda a bunicii revendica terenurile pe care aceasta le-a primit ca zestre de la parinti (fara un act) si care acum sunt in rolul agricol al primariei pe ... (vezi toată discuția)
Rol agricol pentru teren indiviziun? mariapopescu mariapopescu Terenul in indiviziune este trecut doar in rolul unuia dintr cei doi comostenitori,mentionati pe titlul de proprietate.Asa este procedura sau trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren mirceani mirceani Detin 5/8 dintr-un teren agricol (6 hectare) restul de 3/8 apartinand altor mostenitori. NU exista deocamdata cadastru. Am vorbit cu un inginer cadastral care ... (vezi toată discuția)