avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru teren

Detin 5/8 dintr-un teren agricol (6 hectare) restul de 3/8 apartinand altor mostenitori. NU exista deocamdata cadastru. Am vorbit cu un inginer cadastral care mi-a explicat ca trebuie facut cadastrul la intreaga suprafata, apoi dupa dezmambrare se face din nou cadastru individual la fiecare bucatica.
Are dreptate?
Este obligatoriu cadastrul general la tot terenul, sau pot face intai dezmembrarea urmand ca ulterior sa fac cadastrul strict la bucata mea.
Multumesc
Trebuie sa faceti un partaj prin notariat sau prin instanta cu coproprietarii (comostenitori) pentru a se individualiza care este in concret partea fiecaruia .Cand veti sti care este partea ce va revine, va inscrieti la rol si apoi faceti cadastrul pentru a va inscrie in cartea funciara dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Cadastru: 1. teren mai mare in fapt decat in acte - cum se rezolva? 2. daca vand o parte din suprafata intabulata cumparatorul trebuie sa faca si el cadastrul? olghi olghi dacă am un teren cumpărat în suprafața de 400mp și în realitate este 800mp cum procedez sa fac plan cadastral (menționez ca diferența ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)