Care este sanctiunea care intervine in situatia in care administratorul judiciar (uita #-o) sa publice hotararea de confirmare a planului de reorganizare judiciara in in Monitorul Oficial Partea a IV-a, asa cum impune art.95(8) din Legea nr.85/2006 ???
Ma refer la faptul ca tertii cu care intra in contact debitorul nu sunt parti in procedura, si aceasta hotarare trebuie sa fie opozabila si tertilor fata de procedura ???:O
la prima vedere asa credeam si eu numai ca disp.Legii nr.85/2006(cf. art.149) se completeaza numai cu disp. C.pr.civ., C.com si ale Legii 637/2002 nu si cu legea 26 a registrului comertului.
Am pus aceasta intrebare, deoarece un tert (furnizor de materii prime) fata de procedura dar care se gaseste in relatii contractuale cu debiitoarea- in reorganizare judiciara- a intervenit in dosar si a solicitat sindicului anularea tuturor actelor de procedura pe art.105 alin.2 C.pr.civ. si obligarea administratorului judiciar la publicarea hotararii de confirmarea planului de reorganizare, repunerea procedurii iin termenul prevazut de art.95 (3) L. 85 de la data publicarii in M.of. partea a -4-a.
Sustine tertul ca la momentul deschiderii procedurii nu avea nici o creanta impotriva debitoarei si pe cale de consecinta nu avea obligatia de a verifica in BPI daca debitoarea era in insolventa sau nu, mai mult si-ar fi putut inscrie creanta sau ar fi facut opozitie pe Legea 31/1990, sau chiar nu ar fi intrat in relatii contractuale cu debitoarea.
Tot acesta afirma ca a verificat in Monitorul partea a -4-a si nu a gasit hotararea privind planul de reorganizare, mai mult nu a stiut de faptul ca debitoarea ar fi in reorganizare deoarece si administratorul judiciar si cel special au omis ca pe inscrisurile emise de debitoare sa faca mentiunile de la art.45 adica in insolventa,in insolvency,en procedure collective .
Stiu ca poate antrena raspunderea civila a administratorului judiciar pentru prejudiciul cauzat, problema e alta se poate ca la opt luni dupa ce a inceput planul de reorganizare, sa se constate nulitatea tuturor incheierilor din dosar pe art.105 C.pr.civ. si repunerea in termen ???
Eu ma TEM CA TERTUL ARE DREPTATE !!!
Asa spun si eu.
Sanctiunea este inopozabilitatea.
Procedura insolventei se va intoarce in timp la ultimul act corect publicat.
Tertul are dreptate,
Are loc o devolutie, un regres al procedurii iar toate drepturile virtual pierdute sunt
recistigate pentru creditorii lezati.
Se poate solicita si atragerea raspunderii administratorului judiciar.
Cesionare
olive
buna ziua
as dori un sfat daca se poate
o firma este sub incidenta legii 85. este in insolventa. administratorul vrea sa vanda firma la o alta persoana ... (vezi toată discuția)