avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.
Am o serie de intrebari legate de un posibil divort. Eu am parasit domiciliul conjugal cu un copil de 2 ani. V-as ruga sa imi spuneti daca se poate care sunt procedurile pentru a intenta un divort. Avem in comun un imobil , o garsoniera, care este achizitionata din timpul casatoriei.Acest imobil a fost cumparat in urma vanzarii unui apartament care era al soacrei mele.
Imi puteti spune in prima faza care sunt procedurile pentru intentarea unui divort, care va fi situatia copilului de 2 ani si cum se va imparti imobilul.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:44, 16 Martie 2015
Va trebui intai sa divortati si abia apoi sa partajati imobilul.

Puteti introduce actiune de divort la instanta de la ultimul domiciliu comun, invocand culpa celuilalt sot si aducand dovezi in acest sens. Autoritatea parnteasca va fi comuna, locuinta copilului urmand a fi stabilita cel mai probabil la mama, data fiind varsta copilului. Numai ca locuinta mamei trebuie sa fie una adecvata cresterii copilului, sa faceti dovada unui spatiu stabil.

Cum figurati in actul de vanzare cumparare al garsonierei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? divort cu minor Ellena007 Ellena007 Buna ziua. Am si eu o problema.Sunt casatorita de 2 ani si jumatate si am impreuna cu sotul o fetita de 2 ani. As dori sa intentez divort,dar acesta ma ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori turelu turelu Sunt casatorit din anul 2004. Dupa ce s-a nascut copilul in 2005 am vandut apartamentul in care locuiam (ce a apatinut mamei mele si vandut mie prin act ... (vezi toată discuția)