avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audierea suspectului prin comisie rogatorie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audierea suspectului prin comisie rogatorie?

Potrivit noului Cpp, este posibila/legala audierea suspectului prin comisia rogatorie, in alta localitate decat cea unde are competenta organul de cercetare penala (la domiciliul suspectului, care nu se poate prezenta la audieri motivat de faptul ca are in grij un tata senil si nu-l poate lasa singur) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 09:43, 14 Aprilie 2015
Comisia rogatorie exista in continuare in NCPP.
Depinde cum va aprecia organul judiciar si daca va dispune in acest sens.
Depuneti o cerere motivata in acest sens.
Politistul care face cerecetarea penala in cauza, mi-a spus ca nu se poate audia suspectul prin comisia rogatorie, cf noului cod...Cred ca mai bine trimit cererea la Parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Organul de cercetare penala e obligat sa scrie ce declara cel audiat sau cel audiat? eusaisapte eusaisapte organul de cercetare penala e obligat sa scrie ce declara cel audiat sau cel audiat? Cand sunt audiat de procuror, cheama un grefier, si uneori organul de ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie , se poate face la audierea unui inculpat viorelv viorelv Delegarea se poate face la audierea unui inculpat de către un organ superior (vezi toată discuția)