avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Soluția este sa se rezolve amiabil și sa se consemneze ce se declara dar în sens real.
Părerea mea este ca organul de ancheta este mult mai abil pe aceste aspecte delicate.
Ideea este ca totul trebuie sa se deruleze frumos și persoana sa uzeze de drepturile sale în mod inteligent.
Problema este insa aceea ca multi se cred inteligenți dar se afla în grava eroare și se lamentează acolo unde nu sunt probleme și nu realizează unde sunt problemele de fapt...
Asa este, e complicat. Daca las organul judiciar sa scrie, ma cert cu el ca nu scrie exact ce-am declarat, si face abuzuri despre ce sa declar si ce nu, fiind in fond declaratia mea unde declar ce vreau, nici mai mult nici mai putin, nici altfel decat ce declar :)
Daca scriu eu ma doare mana :) si am fost moral fortat sa declar 14 pagini ca sa ma asigur ca este stiuta realitatea in dosarul in care am anticipat ca voi fi facut suspect din martor desi daca organul judiciar a declarat ca fapta exista desi nu exista, si recunosc ca am fost la fata locului fara sa fi savarsit fapta, se impunea ori punerea in miscare a actiunii penale, ceea ce ar fi fost un abuz mai legal daca se poate spune asa :) ori in mod legal trebuia clasata reclamatia pe motiv ca fapta nu e descrisa clar... de fapt reclamantul se contrazice declarand practic ca fapta nu exista deci am martor :D In realitate magistratii au inventat acest dosar impotriva mea pentru a ma condamna si vatama sau mai rau deci nu le pasa de probe si lege
In alte cuvinte ca martor am declarat tot ce stiu, ca suspect nu declar decat ca-mi sustin declaratiile de martor si nu-mi recunosc statutul de suspect ci de parte vatamata, si n-am de gand sa scriu la dictatura organului judiciar ca in trecut
Solutie amiabila nu exista atunci cand esti abuzat decat prin plata daunelor macar pentru a servi ca lectie infractorului ca crima nu plateste, altfel recidiveaza