avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Biroul de Credit - Problema
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Biroul de Credit - Problema

Buna ziua ,
Imi primul rand imi cer scuze daca nu am selectat bine categoria sau forumu , sunt nou venit sper sa intelegeti si sa evitati criticile.
Ma numesc Alecu Alexandru am 26 de ani sunt din orasul Constanta de profesie navigator.
Doresc sa stiu cum sa remediez o problema legata de o inregistrare la Biroul de Credit.
In luna decembrie 2014 la venirea in tara am hotarat sa depun dosarul pentru un credit ipotecar la banca care imi primeam veniturile lunare. (BCR).
In urma depuneri actelor necesare pentru aprobarea creditului , la aproximativ 1 saptamana am fost informat de angajati banci , ca dosarul a fost respins datorita faptului ca adeverinta de angajare pe care directorul companiei de crewing nu a confirmato ( in urma unor discuti intre mine si dumnealui , legata de colaborarea noastra si anumite nemultumiri ). Ca urmare eu am fost inregistrat la Biroul de Credit pentru (Nivelul veniturilor inscrise in documentele prezentate ) ( acte cu inadvertenta ).
La scurt timp dupa aceasta problema , am ajuns la remedierea problemelor mele cu directorul companiei de crewing. Acesta eliberandu-mi o noua adeverinta pentru a imi servi la obtinerea creditului , si un nou contract de colaborare.
Mentionez faptul ca am prezentat noua adeverinta si noul contract la sucursala BCR de unde doream sa obtin creditul . Din pacate tot ce am obtinut ca informatie a fost o parere de rau,dar ei nu ma pot scoate de la biroul de credit pentru ca la momentul respectiv adeverinta nu a fost confirmata iar cea noua nu are importanta.
Am intocmit o plangere impotriva banci , am primit un numar de inregistrare iar dupa 28 de zile am primit si un raspuns ( negativ ).
Doresc sa stiu cu ce am gresit , specific nu am avut rate , credite , pana la momentul actual cand am optat pentru obtinerea unui credit pentru a achizitiona un apartament.
Am platit chiar si avansul pentru acel apartament inainte sa aflu ca dosarul a fost respins . ( un avans in valoare de 10.000 e).
Nu doresc sa renunt la obtinerea creditului , dar inregistrarea facuta la Biroul de Credit nu imi permite sa mai pot colabora cu absolut nicio banca.
Ca si simpla persoana fizica , care a fost vina mea incat sa primesc o asemenea incadrare. De ce nu a fost respins dosarul si am fost inregistrat la Biroul de Credit ?
Mentionez faptul ca am incercat intre timp sa obtin creditul la alta banca . Totul a fost acceptat mai putin faptul ca sunt gasit in baza de date a Biroului de Credit

Va multumesc.
Alecu Alexandru
Cel mai recent răspuns: leechers , utilizator 07:34, 17 Martie 2015
salut! Nu sunt avocat, insa eu vad destul de simpla solutia la problema ta.

[ link extern ]

Faci o plangere la aceasta institutie de supraveghere..., mai faci una la Protectia Consumatorului, eu zic ca, in termen legal, va trebui sa primesti un raspuns. dar ideal ar fi sa ai refuzul bancii in scris; sa ai probe. Parerea mea...
Iti multumesc , pentru sfatul dat.
Refuzul banci il am primit pe mail. Pare o solutie simpla , dar nu este asa , faptul ca angajati banci nu ofera o solutie de mijloc sau un sfat care sa ma ajute , ma tine destul de tensionat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P r o v o c a r e pentru un avocat foarte bun ! marii_48 marii_48 Va expun o stare de fapt pentru care avocatii din orasul in care locuiesc nu au decit o solutie legala. Suntem 3 frati buni cu acelasi tata aceiasi ... (vezi toată discuția)
Vanzare prima casa dupa 5 ani Kroe Kroe Buna ziua De 2 luni ma chinui sa obtin acorduri in vederea vanzarii unei garsoniere obtinute prin programul Prima Casa, in ianuarie 2010. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit-declaratie cu inadvertente robert_spiridonescu robert_spiridonescu Am sa va relatez in cele ce urmareaza o experienta neplacuta cu o banca . Pe data de 01.10.2009 am depus la banca X dosarul pentru creditul prima casa si am ... (vezi toată discuția)