avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membrii comitetului executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membrii comitetului executiv

Buna ziua,vreau sa stiu si eu va rog daca este legal ca un membru al comitetului executiv al unei asociatii de propietari sa nu fie propietar in cadrul acelei asociatii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 11:37, 17 Martie 2015
La adunarea generala participa proprietarii din condominiu, si e vorba de propiretarii care sunt membrii ai asociatiei.
Dintre acestia se alege comitetul.
Simplu.
La adunarea generala participa proprietarii din condominiu, si e vorba de propiretarii care sunt membrii ai asociatiei.

Simplu si nu prea @amvirdan, asta pentru ca de participat pot participa TOTI proprietarii, dar numai cei care sunt membrii ai asociatiei pot sa participe cu drept de vot si pot fi alesi in structura organizatorica, asta conform Legii 230/2007.
CAPITOLUL III: Drepturile si obligatiile proprietarilor
Articolul 9
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu .

Deci legea nu interzice participarea tuturor proprietarilor la sedinte!
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
ContSters241232, utilizator
Acum, cu tot respectul: intrebarea era cine poate sa fie ales in comitetul executiv.
Nu poti sa fi membru in comitetul unei asociatii daca nu ai aderat la acea asociatie.
Un proprietar care nu a facut cerere de adeziune, asadar nu e membru al asociatiei, ramane proprietar dar nu poate fi ales in comitet.

Iar intrebarea se referea la o persoana care nu este proprietar.
Cu atat mai mult: daca nu esti proprietar nu poti participa in nume propriu la sedinte, nici ca membru al asociatiei, nici ca proprietar care nu este membru.
La fel de simplu !
Eu am subliniat greseala dumneavoastra, cum ca la o adunare generala participa proprietarii care sunt membrii ai asociatiei, care este o afirmatie eronata, de participat pot participa TOTI PROPRIETARII, dar numai cei care sunt membrii pot fi alesi, asa ca va rog frumos sa nu cititi printre randuri si sa nu va contraziceti inutil.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la sedintele asociatiei de proprietari petrisordumitru54@gmail.ro petrisordumitru54@gmail.ro Nefiind membru al asociatiei de proprietari pot participa la sedintele adunarii generale a asociatiei. In ce conditii (vezi toată discuția)
Mandatar presedinte asoc cibo0505 cibo0505 Buna ziua, La asoc de bloc unde stau, exisa urmatoarea situatie creata: in urma schimbarii comitetului, s-a ales un presedinte proprietar de bloc, si unul ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie val3ros val3ros va deranjez din nou cu o intrebare,intrucat asociatia noastra a ramas si fara presedinte... intrebarea este: poate fi ales presedinte al asociatiei de ... (vezi toată discuția)