avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt casatorita cu cetatean non UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt casatorita cu cetatean non UE

Vreau sa ii fac si sotului un buletin provizoriu de romania ptr ca de cite ori vine aici fara mine e tinut in aeroport ore pina cind se conving ei ca sintem casatoriti real desi are toate actele cu el.specific ca eu sint mai mult prin doctori iar el vine aici sa ma vada la spital sau sa faca analize la cererea medicilor.stam in cipru ssi acolo avem yelow sleep adica drept de munca si sedere in cipru.care este primul pas de urmat?
mihaeluta49 a scris:

Vreau sa ii fac si sotului un buletin provizoriu de romania

Nu exista asa ceva.
Bine ca il lasa sa intre fara dvs., in principiu membrii de familie ai cetatenilor UE nu pot calatori singuri prin Europa.
Ar trebui sa se stabileasca in Romania si sa obtina rezidenta pe 5 ani, apoi sa ceara rezidenta pe 10 ani si abea atunci va putea circula liber prin europa. Iubitul meu are 3 copii cetateni romani si cu rezidenta pe 5 ani trebuie sa fie insotit de mine(fiind mama copiilor) ca sa poata calatori in europa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Pentru revenirea in romania Sunt căsătorit cu cetățeancă indiană în cipru de 7 ani si avem un copil de 7 ani . Soția are permis de sedere valabil până 2020 emis de emigrare ... (vezi toată discuția)