avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto

Tocmai am achizitionat un autoturism deja inmatriculat in Romania. Doresc sa il transcriu pe mine, dar am observat urmatoarea problema
- autoturismul a fost in leasing
- pe certificatul de inmatriculare apare ca transferul de proprietate de pe societatea de leasing pe persoana fizica A s-a facut la data de 15.02.2015(ultima factura cu zero a fost emisa la 15.02.2015)
- persoana fizica A a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru autoturism in data de 13.02.2015 cu persoana fizica B
- persana fizica B la inregistrat la primarie si Administratia financiara incepand cu 20.02.2015
- persoana fizica B mi-a vandut mie autoturismul la data de 02.03.2015

E in regula?
Nu trebuia ca acel contract de vanzare cumparare intre persoana A si persoana B sa fie incheiat dupa data de 15.02.2015? Ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 18:22, 17 Martie 2015
Cu ce va afecteaza pe d-voastra ca e 13 feb. si nu 15 feb. a.c.?!
Persoana fizica A putea vinde la B daca pe talon e trecut transferul dreptului de proprietate doar pe 15.02?
Sunteti procuror sau cumparator :slap:
Strict din punct de vedere legal: putea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Transfer de bunuri pfa -pf loriel loriel In urma cu 4 ani sotul meu, in calitate de PFA, a achizitionat o masina in leasing. In aceasta toamna contractul de leasing expira si dupa terminarea ratelor ... (vezi toată discuția)