Am o sentinta judecatoreasca definitiva din 2012, in care am fost parte, in calitate de reclamant, impotriva altei persoane, in calitate de parat.
In 2014 am revenit cu cealalta parte printr-o tranzactie facuta la un avocat, de comun acord, si s-au modificat efectele sentintei respective dupa perioada cand a fost incheiata tranzactia. Binenteles, a avut loc un schimb de bunuri, cedare si primire de drepturi etc, ceea ce e normal.
Insa acum, in 2015 ma lovesc de un tert (da, tert) care considera ca acea tranzactie nu anuleaza de fapt efectele sentintei judecatoresti din 2012, dupa data cand aceea tranzactie a intrat in vigoare, si ca tranzactia incheiata intre reclamant si parat nu o recunoaste.
Mentionez ca acel tert nu a avut "nici o treaba" cu nici una din parti pana acum 2 saptamani. Pur si simplu nu o recunoaste ca nu-i convine, clar, si a invocat un motiv (in scris) de genul "tranzactia nu anuleaza efectele sentinei judecatoresti" etc.
Acum, eu am dreptate sau el? Si conform la ce articol si de unde? Spre vina mea, nu am gasit...
tranzactia are putere de lege intre parti si nu este opozabila tertilor daca prin sentinta judecatoareasca amintita ati fost obligat si la anumite prestatii in favoarea tertului, atat timp cat tranzactia nu-l vizeaza si pe el atunci trebuie indeplinite acele obligatii.
Revin cu situatia exacta, ca-mi este destul de clar ca din mesajul meu anterior nu se poate intelege mare lucru de nici o persoana umana si-mi cer scuze pentru acest aspect:
Am divortat in 2012. Copilul a ramas la fosta mea sotie. Dupa sentinta mi s-a pus poprire 25% din salariu, bani trimisi ca pensie de intretinere automat catre fosta sotie de catre firma la care sunt angajat.
In 2014 fosta sotie a renuntat la copil, am incheiat tranzactie prin care se muta domiciliul copilului la mine definitiv, se obliga la plata pensiei alimentare, tutela comuna etc.
Tranzactia e in curs de consfintire la judecator, insa procesul mai poate dura mult si bine deoarece au intervenit si bunicii acesteia care cer si ei program de vizitare si alte aberatii de acest fel.
Problema e ca din 2014 firma la care sunt angajat trimite in continuare pensia de intretinere la fosta sotie... Refuza sa opreasca plata acelei pensii de intretinere, refuza sa constituie sumele intr-un cont provizoriu, etc., ma trimit la plimbare pe romaneste.
Acum intrebarile: ei nu ar fi trebuit sa opreasca plata pensiei alimentare si sa-mi dea mie salariul complet? Sau macar sa constituie sumele respective in acel cont provizoriu?
Eu pot sa ma adresez ITM sa vad ce zice?
Si problema cea mai mare: la sfarsit, eu de la cine-mi recuperez banii? De la fosta sotie, de la firma, sau trebuie sa-i dau in judecata pe amandoi? Mai exista precedente in acest caz?
D-voastra nu mai datorati pensie de la data la care ati "consfintit" intelegerea cu fosta sotie, Banii o sa-i recuperati de la fosta sotie, ea i-a primit necuvenit de la data intelegerii. Firma la care lucrati nu poate opri pensia decat pe baza unei hotarari judecatoresti. Daca va intelegeti cu sotia, rugati-o sa va trimita banii inapoi dupa ce-i primeste, oricum o sa-i aiba de restituit dupa aparitia sentintei finale.
Toate astea daca minorul deja locuieste la d-voastra (banuiesc ca are domiciliul la d-voastra de la data intelegerii, asa se intelege din ce povestiti)
Multumesc pentru raspuns! Da, minorul locuieste la mine, atat fizic cat si legal (prin tranzactie). Problema e ca "fosta" e disparuta in ceata, nu stie nimeni exact nici macar in ce tara este... offf, traiasca Romania...
Ah, si am intrebat de unde trebuie sa-mi recuperez banii deoarece la un moment dat m-a sunat de pe numar ascuns si mi-a zis printre altele "ca ea nu are nici o vina, n-am decat sa-mi recuperez sumele de la angajator, nu ea mi le-a luat din salariu"...
Pensie alimentara
caminante
buna ziua
Am divortat in iulie 2014, sentinta devenind definitiva si irevocabila in septembrie 2014. In urma sentintei s-a stabilit pentru cei doi copii ai ... (vezi toată discuția)