avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ultima somatieinaintea inaintarii procedurii civile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ultima somatieinaintea inaintarii procedurii civile

Buna, sunt Steliana, am o problema care nu stiu cum sa o rezolv: eu am facut un abonament la cosmote si dupa cateva luni am facut transfer la o alta persoana. Pana aici toate bune doar ca, s-a ivit o problema tipa la care i-am facut trnsferul nu a mai platit facturile si din 2007 mie imi vine acasa sa platesc, datoriile ei cu toate ca am actul de transfer de responsabilitate incheiat, dar nu este inregistrat nici pana azi la cosmote. Am incheiat acel transfer la Germanos. Intrebarea mea este ce se intampla in acest caz pentru ca eu nu am de unde si nu ma simt obligata sa platesc datoriile pentru acea persoana? Am sunat de nenumarate ori la cosmote dar nimic!!! Sa mai ai incredere in asa FIRMA?!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 05:58, 23 Iunie 2009
Stimata Doamna, din cele aratate de Dumneavoastra inteleg ca Germanos si Cosmote sunt in relatii de parteneriat pe baza de contract, cu alte cuvinte se poate spune ca prima este reprezentanta celei de a doua firme. Daca detineti dovada tranferului, nu va faceti griji inutil. Persoana sau firma la care s-a facut transferul insa este bine sa fie instiintata chiar de catre Dvs. despre starea de fapt, adica ca facturile sosesc in continuare pe numele si adresa veche. Totodata va recomand sa formulati o notificare prin executorul judecatoresc de pe langa judecatoria in raza careia domiciliati, prin care sa somati firma Germanos, respectiv Cosmote sa ia nota de contractul de cesiune/transfer. O notificare, de regula, are tariful de 35,- lei.
Dar daca nu ati transmite aceste notificari, nici atunci nu veti pierde nimic.
Vreau sa mentionez ca, eu am sunat de mai multe ori la Cosmote, ca imi vin acasa facturile , dar au zis sa ma duc sa rezolv cu cei de la Germanos, problema ca ei nu pot sa o rezolve. Cei de la cosmote au zis ca ei au trimis mail la cosmote , deci pe cine sa mai cred.
este un cerc vicios in care am eu de suferit.
te sfatuiesc sa te duci la germeanos cu notificarea , cu copie de pe cesiune si sa transmita firmei cosmote cesiunea. sau fale notificare prin care le atragi atentia ca sunt direct raspunzatori de efectuarea transferului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune contract servicii telefonie mobila Gabriel.neagu Gabriel.neagu am si eu o intrebare: in 2007 am facut un contract la Cosmote, in care ar fi trebuit sa am 600 de minute nationale. Dupa ce am terminat toate actele am ... (vezi toată discuția)
Despre somatii de plata si balbaiala dintre companii pe care eu trebhuie sa o platesc sorint sorint Buna ziua. Vreau sa va felicit pentru ceea ce faceti. Urmaresc cu interes evolutia siteului Dumneavoastra si munca voluntara pe care o depuneti pentru ... (vezi toată discuția)
Credit express cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema: Acum 2 ani am schimbat operatorul de telefonie mobila. Dupa schimbare, mi s-a emis o factura finala de ... (vezi toată discuția)