avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cesiune contract servicii telefonie mobila
Discuție deschisă în Executare silită

cesiune contract servicii telefonie mobila

am si eu o intrebare:
in 2007 am facut un contract la Cosmote, in care ar fi trebuit sa am 600 de minute nationale. Dupa ce am terminat toate actele am inceput sa folosesc abonamentul, in baza celor 600 de minute, dar la momentul facturarii m`am trezit cu o suma de aprox 250 lei. Am incercat sa vorbesc cu ei, dar baietii de la consultanta nu au fost prea bine instruiti, si nu am aflat mare lucru..am reusit totusi sa inteleg ca voi avea minutele incepand de luna viitoare. Zis si facut, a 2-a luna, iar o factura de 265 de lei, pe care de altfel nu am platit`o din cauza nesimtirii celor de la cosmote.
Acum cateva zile m`am trezit acasa cu o scrisorica de la o oarecare firma de recuperari, cum ca ei imi solicita datoria de la cosmote si aveam atasata o hartiuta prin care imi propuneau un plan de achitare, si pe care trebuia sa o semnez si sa o trimit lor. Nu stiu daca am facut bine sau nu, dar nu am semnat-o, dar in schimb m`am dus la o reprezentanta cosmote si am intrebat de datoria mea catre ei. O fata de acolo mi`a spus ca momentan sunt in baza de datornici, si ca singura suma pe care o poate ea calcula este valoarea ultimei facturi in valoare de 265 de lei, suma pe care am platit-o. In continuare am intrebat si de restul datoriei iar domnisoara mi`a raspuns ca trebuie sa sune la sediu si sa vorbeasca acolo pentru a calcula taxa de reziliere si penalizarile pentru ca nu apareau in sistem, dar dura ceva timp, iar eu trebuia sa ajung la servici asa ca am lasat pe alta data. Intre timp am sumat si la acea firma de recuperari sa le zic ca am inceput sa platesc la cosmote din datoria mea, iar acel individ care mi`a raspuns a sarit ca ars intrebandu`ma " cum adica ati platit la cosmote, ca nu e posibil, ca nu trebuia, ca sa ma duc imediat la ei sa fac o cerere sa transfer banii din acel cont catre contul lor, sau sa imi recuperez banii de la cosmote si sa le platesc lor". Bineinteles ca acea atitudine m`a umplut de nervi si dupa niste cereri de mai multe informatii dim partea mea[cum ar fi ce inseamna EXACT cuvantul CESIUNE] reusesc sa scot de la el ca acea firma a dat bani la cosmote ca sa imi plateasca mie datoria. Acum intrebarea mea a fost urmatoarea: Daca datoria catre cosmote este platita, cum mai figurez eu la ei cu datorie? Sau cum am putut sa dau niste bani la cosmote, daca eu teoretic nu mai aveam datorie?
La aceste intrebari bineinteles ca nu am capatat raspuns, si m`am ales cu un telefon trantit in nas.
Acum eu as vrea sa stiu daca este vreo modalitate prin care pot sa refuz sa le platesc lor si sa platesc direct catre cosmote, pentru ca sincer nu am incredere in acea firma de recuperari, nu am de unde sa stiu eu ca cei 1000 de lei care trebuie sa ii dau se vor duce unde trebuie, dat fiind faptul ca nu am nici un contract semnat cu acea firma, nu am auzit in viata mea de ei, samd.
Daca voi fi dat in judecata de acea firma, chitanta cu care am platit o parte din suma datorata la acea reprezentanta cosmote, reprezinta o dovada cum ca eu am inceput deja sa imi platesc datoria catre ei sau nu?

Multumesc anticipat pentru eventualul raspuns

Craciun fericit si un an nou plin de bucurii si fara esecuri.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 22:45, 26 Decembrie 2009
Buna ziua,

in Romania anului 2010 sunt surprins sa vad inca oameni inteligenti care cer sfaturi juridice dupa ce trateaza ei insisi problema asa cum cred de cuviinta!
Asta este o greseala pe care nu trebuie sa o mai repetati. De indata ce apare problema, inainte de a lua orice masura, vorbiti cu cineva de specialitate - asta este cel mai bun sfat juridic pe care-l veti primi vreodata!!!

Revenind la problema dvs. - intre firma de telefonie si firma de recuperari a intervenit o cesioune de creanta. In cuvinte mai simple, firmade telefonie a "vandut" creanta catre firma de recuperari. Asadar, dvs. nu mai datorati banii catre Cosmote ci catre firma de recuperari.
Banii platiti la Cosmote trebuie sa ajunga la firma de recuperari.
Ar fi bine sa faceti o adresa scrisa pe care sa o trimiteti intr-un mod care sa va permita dovada expedierii acestei adrese ca si al continutului ei( de exemplu printr-un executor judecatoresc). in aceasta adresa aratati ca ati achitat din eroare banii catre ei/ ca ei i-au incasat tot din eroare si ca trebuie sa ii transfere catre firma de recuperari sau catre dvs.
Daca firma de recuperari va cheama in judecata, veti arata acolo ce s-a intamplat si se va rezolva - avocatul dvs. va sti ce sa faca.

Avocat Boncu
Multumesc frumos pentru raspuns, dar eu dupa discutia avuta cu cei de la firma de recuperari, nu prea as mai vrea sa le platesc lor. Exista vreo posibilitate prin care sa platesc la cosmote acea datorie?se poate ca acea cesiune sa fie anulata ca sa nu mai am parte de intermediari?
Buna ziua,

din pacate alegerea nu va apartine. Prin contractul de cesiune dvs. ati devenit debitor al firmei de recuperari. Plata facuta catre Cosmote este una nedatorata iar solutia consta in virarea acestor bani de catre Cosmote fie catre dvs. fie direct catre firma de recuperari.
Anularea cesiunii nu este posibila. Cu siguranta a fost facuta de catre speciaisti, cu respectarea regulilor.

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit express cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema: Acum 2 ani am schimbat operatorul de telefonie mobila. Dupa schimbare, mi s-a emis o factura finala de ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la abonament la cartela prepay vodafone - pretentii materiale tobilica tobilica Buna ziua, Sotia mea a trecut de la abonament la cartela prepay a aceluiasi operator de telefonie acum vreo 3 ani,dar si-a pastrat numarul . De ceva timp tot ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita andreaandrey andreaandrey buna ziua am si eu o problema acum 2 ani am facut un abonament la [FURNIZOR] nu am mai platit din luana a 2 de contract,contractul nu mai se afla la [FURNIZOR] ... (vezi toată discuția)