avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... factura neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

factura neplatita

buna ziua am si eu o problema acum 2 ani am facut un abonament la [FURNIZOR] nu am mai platit din luana a 2 de contract,contractul nu mai se afla la [FURNIZOR] este dat la firma de recuperatori.acum dupa 2 zile am primit de la firma de recuperari o scrisoare prin care imi cer sa achit datoria de 2000ron nu lucrez si nici nu dispun de acesti bani dar imi este putin teama.baiatul meu minor are un apartamnet iar eu detin din acel ap.15%.mentionez ca contractul e facut pe casa parintiilor iar aceasta este acum vinduta.ultima factura restanta era in valoare de 100ron acum sa ajuns la 2000ron,intentionez sa le platesc celor de la firma recuperatoare.dar nu am posibilitatea sa le dau banii.intrebarea mea este pot cei de la firma recuperatoare sa atenteze cumva la acel apartament al copilului meu minor in care el are 75% iar eu 15%?
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 13:56, 28 Ianuarie 2011
Sigur ca da.Se va ajunge la executarea silita a bunurilor.Luati legatura cu societatea de recuperari, solicitati-le o dovada ca dosarul se afla la ei, acelasi lucru sa il faceti si cu societatea ce v-a furnizat serviciul la care ati renuntat.
Ajungeti la o intelegere cu societatea de recuperari sa platiti esalonat.
tot eu cu factura la cosmote am facut asa cum m ati sfatuit am luat legatura cu cei de la firma de recuperari si am cerut sa pot plati esalonat si ceva la mina scris cum ca eu platesc luna de luna atit cit scrie in acel document au fost de acord.uitati ce am primit:sub semnata Andreea...in calitate de debitor recunosc creanta certa,lichida si exigibila in cuantun de ...pe care SC.....in calitate de mandatar al creditului..in urma contractului de cesiune nr.COS/2097 incheiat la data...intre cosmote si ...o detine in potriva mea si renunt astfel la orice contestatie asupra creantei,legitimitatea si validitatea acesteia fiind definitiv stabilite.Ma oblig sa achit suma restanta in transe partiale in valoare de 1.231.84 ron pe o pe o perioada de 4 luni astfle:rata1,rata2 etc.pe data de 27 a fiecarei luni.Plata se va efectua in contul... la efectuarea platii se vatrece codul de abonat ...dovada plati va fi trimisa prin fax..In cazul in care oricare dintre plati nu se face la data stabilita sunt de acord eu cu :creditorul sa solicite achitarea intregi sume si sa actualizeze penalitatilr.intrebarea mea e ok scot la imprimanta si semnez si tin aceasta hirtie.ce mai e de facut ?sap.care vine vreau sa merg sa fac plata 1 ce ma sfatuiti sa fac si cum?multumes mult



Doamna sunati firma de recuperare si solicitati-le seria si data sub care cesiunea a fost inregistrata la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.
Ma mira ca v-au cerut codul de abonat, in cazul efectuarii platilor. De obicei in urma cesiunii nu mai sunteti inregistrata cu un cod de abonat, ci apareti sub o alta referinta.
Daca cesiunea a fost inregistrata in arhiva puteti proceda singura la verificarea acesteia, pe internet, dupa ce vi se va spune seria, atunci puteti sa va ganditi daca semnati acel acord.
I
Doamna inainte de a semna acel acord intrebati cum au fost calculate dobanzile si penalizarile si de asemenea cui apartine contul in care trebuie sa platiti.
daca trebuie sa platiti si sa va treceti codul de abonat, inseamna ca contractul se afla tot la firma de telefonie.In acest caz mergeti cu factura si platiti la Cosmote doar datoria, nu si dobanzile si penalizarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant vs firma recuperare creante nicu_g80 nicu_g80 cum sa procedez in urmatoarea situatie? am luat un credit de nevoi personale pe care la un moment dat nu am mai continuat sa-l platesc. dupa o perioada a ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract servicii telefonie mobila Gabriel.neagu Gabriel.neagu am si eu o intrebare: in 2007 am facut un contract la Cosmote, in care ar fi trebuit sa am 600 de minute nationale. Dupa ce am terminat toate actele am ... (vezi toată discuția)
Credit express cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema: Acum 2 ani am schimbat operatorul de telefonie mobila. Dupa schimbare, mi s-a emis o factura finala de ... (vezi toată discuția)