avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Trecerea de la abonament la cartela prepay Vodafone - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Trecerea de la abonament la cartela prepay Vodafone - pretentii materiale

Buna ziua,
Sotia mea a trecut de la abonament la cartela prepay a aceluiasi operator de telefonie acum vreo 3 ani,dar si-a pastrat numarul . De ceva timp tot primim acasa de la firma de recuperare avertizari cum ca am avea datorii provenind de la relatia contractuala cu acest operator. DIn ce imi aduc aminte si scrie foarte clar in contract nu ai cum sa treci de la abonament la cartela fara achitarea datoriilor (plata ultimei facturi).
Cred ca este o eroare aparuta undeva. O sa va rog sa imi dati niste sfaturi pentru a lamuri situatia aceasta.

Numai bine
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 14:31, 13 Decembrie 2013
In primul rand, daca datoriile sunt mai vechi de trei ani, nu trebuie sa platiti nimic, intrucat sunt prescrise.
In al doilea rand, daca stiti ca ati platit toate datoriile restante, comunicati acest lucru firmei de recuperari. Ar fi bine sa aveti si o dovada in acest sens.
Buna ziua,

intr-adevar, daca au trecut mai mult de trei ani de la momentul la care suma respectiva trebuia platita atunci s-a prescris. Cum nu stiti exact data si daca exista sau nu creanta, ar fi bine ca atunci cand veti cere relatii sa recunoasteti implicit suma respectiva, caz in care s-ar putea relua un eventual termen de prescriptie. Prin urmare, daca le veti cere relatii inscris - aratati expres ca dvs nu le datorati nicio suma de bani.

Costi Boncu
Multumesc mult.

Contractul la abonament a incetat in 2009, iar cei in masura sa-mi raspunda din partea operatorului mi-au comunicat ca trebuie sa ma adresez firmei de recuperari deoarece citez " Departamentul intern de plati nu mai are acces la cont pentru a te ajuta cu detaiile solicitate".
In aceasta situatie ce ar trebui sa fac deoarece au trecut mai bine de trei ani de la incetarea contractului?

Numai bine
formulati un raspuns initial prin care sa le solicitati sa va comunice inscrisurile in baza carora datorati sumele spunand-le in acelasi timp ca nu datorati nimic. dupa ce va veti lamuri de cand dateaza sumele, daca sunt mai vechi de 3 ani, puteti sta linistit.
Ati spus mai devreme ca citez "ar fi bine ca atunci cand veti cere relatii sa recunoasteti implicit suma respectiva, caz in care s-ar putea relua un eventual termen de prescriptie". Cu ce m-ar ajuta lucrul acesta?

Numai bine

Alte discuții în legătură

Top factoring RoxiR RoxiR Buna ziua.In anul 2016 am solicitat inchiderea unui abonament in reteaua Orange deoarece expira perioada contracruala. In 2018 am primit un sms cum ca Orange a ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Restante la furnizor telefonie mobila amic amic Acum vreo 3 ani cel multam vrut sa opresc un abonament de la vodafone si operatorul nu a vrut,dar fara sa ma atentioneze ca trebuie sa o fac si in ... (vezi toată discuția)