avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu obligatoriu o luna pentru tatic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu obligatoriu o luna pentru tatic

Buna!!

Daca tatal are pfa e obligat si el sa-si ia concediu o luna,sau cum se procedeaza in aceasta situatie??:sorry:

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:40, 18 Martie 2015
1. Tatal nu este obligat sa intre in concediu crestere copil (CCC).

2. Dar daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.

3. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) tatal a fost PFA atunci indeplineste conditiile pentru a intra in CCC.
- In aceasta situatie CCC al mamei se reduce cu o luna de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc o luna pentru tata evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului raban raban Buna ziua. de curand am nascut si sunt in concediu post natal.Tatal copilului este in liberele acordate de catre stat si cele dupa cursul de puericultura.Din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2016 cleo7777 cleo7777 Buna ziua. daca ma puti ajuta va rog: -in ipoteza in care dupa nastere mai am de luat 65 de zile de concediu de maternitate si am optat pentru un concediu ... (vezi toată discuția)