buna ziua
La intentarea unui proces de divort ,reclamantul poate cere sa i se plateasca cheltuielile de judecata de catre parat?
Daca paratul nu se poate prezenta din motive obiective, ce ar putea face ?, O declaratie cu semnatura ca este de acord cu divortul , trimisa si atasata la dosar, poate fi luata in consideratie, daca paratul nu este prezent la nici unul din termene, si nici nu este reprezentat de un avocat?
Reclamanta a depus cerere de divort in care cere sa i se plateasca cheltuielile de judecata de catre parat..
La primul termen paratul nu s-a prezentat , dar a trimis o cerere pin posta in care spune ca este de acord cu divortul .Mai poate cere reclamata sa i se plateasca cheltuielile de judecata DE CATRE PARAT in acest caz?
Reclamantul , in insasi cererea de chemare in judecata , va putea obliga paratul , in cazul in care va cadea in pretentii (va pierde procesul ) sa-i plateasca cheltuielile de judecata.Daca nu se va prezenta, vor fi apreciata numai mijloacele de proba existente.Divortul se poate pronunta chiar in lipsa sotului parat , nu e aceeasi situatia reclamantului , caruia , daca din motive netemeinice , nu se prezinta la doua termene de judecata , i se va respinge actiunea. ca nesustinuta.
In acest caz , daca sunt mentionate in cererea de chemare in judecata si sunt dovedite , poate solicita chelutilelie de judecata.
Acestea pot fi cerute chiar pe cale separata , sub rezerva faptului ca sunt prescriptibile in termen de 3 ani.
Cheltuieli de judecata !
ITD
va rog sa-mi spuneti DACA si IN CE CONDITII,reclamantul intr-un proces civil poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata in favoarea paratului,chiar si ... (vezi toată discuția)