avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT

Mama a decedat pe data de 07.01.2015. La acea data avea un imprumut la TBI Credit, imprumut girat numai cu asigurare de viata. La data decesului mama avea varsta de 72 ani. Cei de la asigurarea de viata METROPOLITAN LIFE ne-au comunicat ca imprumutul nu se poate achita de catre ei, pentru ca ei asigurau imprumutul pana la 70 ani pentru deces din imbolnavire si pana la 75 ani decesul din accident. Va rog sa-mi dati un sfat daca nu mai achit imprumutul eu , fiul, sau tatal meu putem fi obligati la returnarea imprumutului, daca acesta a fost garantat numai cu asigurarea de viata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 18 Martie 2015
Daca acceptati mostenirea dupa mama, da, veti achita si datoriile ramase de pe urma ei (dar numai in limita activului, adica a bunurilor mostenite - insa pentru asta va trebui facut un inventar, etc, este o procedura).
Trebuie vazuta polita de asigurare, daca scrie in ea ce v-au zis . Puteti actiona in judecata asiguratorul.
De ce suma e vb, e mare imprumutul ? Daca nu aveti ce bunuri mosteni de la mama, nu va faceti griji pt imprumut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit persoana decedata cella1114 cella1114 Tatal fiului meu a decedat in urma cu 3 ani. A avut contractat in anul 2008 un credit pe persoana fizica (credit cu buletinul), fara ipoteca, fara giranti, ... (vezi toată discuția)
Mostenire, datorii ursansorin ursansorin Buna ziua numele meu este sorin si am o intrebare: Mama mea a decedat in iulie 2012, anterior decesului a contractat un credit in valoare de 2000 de lei ( a ... (vezi toată discuția)
Debitor decedat mateisorina mateisorina in ianuarie 2007 am girat o colega scoata un credit de nevoi personale.acum o saptamina a facut un infarct,decedind.am fost instiintata ca voi plati ratele mai ... (vezi toată discuția)