avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un vecin a instalat la intrarea in bloc camere de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un vecin a instalat la intrarea in bloc camere de supraveghere si un dispozitiv care emite sunete de inalta frecventa, ce pot sa fac?

Buna seara,

Veciunul de la etajul 1 a instalat o camera la intrarea in bloc si una pe interior, iar alaturi de cea de la exterior a montat un dispozitiv care emite sunete de inalta frecventa, acestea fiind percepute in special de persoanele mai tinere, cele mai in varsta nesesizandu-le, poate doar atunci cand intervine oboseala.

Pentru aceste actiuni, el nu a informat in prealabil si nu a obtinut acordul tuturor locatarilor, dar a facut asta pentru a scapa de multele persoane care se strangeau in fata blocului, tinere de obicei si sustine ca politia nu a facut nimic pana acum, ci chiar le-a spus celor in cauza si cine a facut sesizarea facandu-l susceptibil la razbunari ale tinerilor.

Problema mea este ca eu nu sunt de acord cu acele camere (dumnealui sustine ca sunt false, in acest caz nu as avea o problema, dar cum stiu eu asta, doar invocarea pretului ridicat nu e un argument) si, cel mai important, sunetele acelea ma afecteaza foarte tare, ma simt torturata.

Am discutat sambata si l-am rugat sa demonteze aparatul respectiv si s-a suparat spunandu-mi chiar ca o sa faca asta atunci cand o sa vrea. Eu am fost la politie duminica pentru a face o sesizare si am fost chemata maine sa dau o declaratie.

Astazi, a vorbit bunica mea cu dumnealui si i-a dat acesteia o telecomanda prin care sa controlez aparatul pentru a putea iesi si intra din bloc fara sa aud zgomote, acesta fiind oprit pentru 15 minute.

Eu vreau in continuare sa incerc sa indepartez acest dispozitiv, mi se pare un inconvenient sa trebuiasca sa port stresul de a folosi telecomanda, de a ma stresa ca pot fi supusa chinului cu zgomotele respective care ma fac efectiv sa plang.

Acum, intervine si problema ca vecinii mei nu aud respectivele zgomote (cu exceptia copilului unei familii, de care nimanui nu-i pasa oricum, la fel ca si de mine de altfel) si astfel am primit intrebari de genul ”dar nu poti sa induri 30 de secunde?” sau ”dar nu poti sa iti bagi degetele in urechi ca sa nu mai auzi?”. Eu aud zgomotele respective si daca ascult muzica! Trebuie sa alerg pe toata aleea din fata blocului, de 2 ori m-am lovit si de gard, toata intamplarea aceasta este deja traumatica pentru mine...

Exista posibilitatea ca politia sa ma ajute cu aceasta problema? Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Tallulah , utilizator 18:00, 18 Martie 2015
Veciunul de la etajul 1 a instalat o camera la intrarea in bloc si una pe interior

Daca instalarea camerelor este facuta pe partea comuna de imobil,respectiv la intrarea in imobil,instalarea legala se putea face numai cu acordul asociatiei de proprietari
Instalarea de sisteme de supraveghere este posibila numai de catre unitati acreditate ,care detin licenta,cu acordul IGPR si SRI
Daca respectivele camere sunt false ,nu isi justifica prezenta
Pe de alta parte nu ati precizat de unde sunt alimentate acele camere de luat vederi
Daca nu sunt respectate dispozitiile in vigoare de instalare sistem supraveghere,atat asociatia de proprietari poate solicita dezafectarea sistemului de supraveghere,iar politia poate impune dezafectarea sistemului ,concomitent cu aplicarea de amenda
Eu cred ca daca a instalat camere adevarate, imi incalca dreptul fundamental la intimitate si asa zice si legea! Chiar si daca un singur locatar nu e de acord, nu ar trebui sa fie posibil ca acestea sa fie montate, altfel e un caz penal. Camerele respective sunt pozitionate in spatiul comun. Nu stiu cum sunt montate, eu nu pot sa stau in fata blocului.

Scopul acestor dispozitive este de a speria/alunga tinerii care se strangeau in fata blocului si aparent deranjau foarte mult in special vecinii de la primele etaje. Vecinul a spus ca a recurs la aceste actiuni fiindca politia nu l-a ajutat cand a sunat si chiar le-a spus respectivelor persoane cine a reclamat fiind susceptibil unor razbunari.

Apoi, aparatul care emite zgomotele acelea ingrozitoare reprezinta o sursa de tortura chiar si pentru cateva secunde. Am gasit si aici niste informatii, posibil sa fie asta: [ link extern ]

Am fost azi sa dau declaratie la politie si mi-au spus ca ei nu prea au ce sa faca, poate doar la partea cu camerele, insa pentru aparatul celalalt ei nu au dispozitivele necesare si sa apelez la garda de mediu.

Daca nu rezolv nici la politie si nici la garda de mediu, ce variante am? Pur si simplu nu mai pot...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere in bloc fara acordul locatarilor anastasia7 anastasia7 Buna ziua, In blocul in care locuiesc, la ultimul etaj (etajul 4) sunt montate doua camere de supraveghere, doar la acest etaj; nu s-a facut sedinta pentru ... (vezi toată discuția)
Banca din fata blocului truscamonika truscamonika In fata blocului pensionarii au montat o banca aici isi petrec mare parte din timp , supraveghind tot ce se mai intampla prin bloc (cine s-a mai mutat, cine se ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere casa scării și în lift PopeseuMMM PopeseuMMM Administratorii asociației de proprietari, au montat camere video la intrarea în ,,casa scării\", (holul de la intrare în bloc), si in lift. Pe casa ... (vezi toată discuția)