avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere de supraveghere in bloc fara acordul locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere de supraveghere in bloc fara acordul locatarilor

Buna ziua,

In blocul in care locuiesc, la ultimul etaj (etajul 4) sunt montate doua camere de supraveghere, doar la acest etaj; nu s-a facut sedinta pentru a discuta acest aspect, nu m-a intrebat nimeni daca sunt de acord sau nu si nici nu am semnat nimic referitor la protectia datelor cu caracter personal.

Intrebarea mea este: este legal sa se monteze camere video fara acordul proprietarilor intr-un bloc? cu protectia datelor cum ramane in aceasta situatie?
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
anastasia7, utilizator
Cel mai recent răspuns: mascool , utilizator 21:49, 18 Decembrie 2018
Dispozitiile care guverneaza instalarea sistemelor de supraveghere in imobile de locuit in comun obliga acordul individual al tuturor proprietarilor
Daca un singur proprietar nu este de acord ,legal nu se poate instala sistemul de supraveghere
In cazul prezentat de dv mai exista incalcarea dispozitiei in vigoare referitoare la conditiile de utilizare parte comuna de condominiu
Daca amiabil nu determinati proprietarul sa dezafecteze sistemul de supravegehre,,sesizati oficial politia teritoriala
Deci daca as vrea sa instalez o camera de supraveghere de la etajul unu pentru controlul activitatii la locul de parcare al masinii imi trebuie acordul tuturor locatarilor blocului respectiv? Specific locul de parcare fiind pe un teren al primariei , in spatele blocului unde in mod normal nu ar trebui sa treaca persoane. Este o camera care pur si simplu m-ar ajuta in cazul unui furt sau a unui act de vandalism.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
mascool, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere video bloc Ciprian 1981P Ciprian 1981P Buna ziua...dacă vreau sa imi montez 1 camera de supraveghere la bloc sa vad parcarea am nevoie de autorizație,de acordul proprietarilor de la bloc,de la ... (vezi toată discuția)
Montarea camerelor de supraveghere DanTone DanTone Buna ziua, Locuiesc intr-o curte comuna cu trei case si unul din vecini isi instaleaza singur camere de supraveghere, fara a avea acordul nostru, la locuinta ... (vezi toată discuția)
Mai este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor din imobil la montarea camerelor de supraveghere? nukytza nukytza Buna ziua! Asociatia de Proprietari a decis, in urma votului majoritar (50%+1) din cei prezenti la cea de-a doua Adunare Generala, instalarea unui sistem de ... (vezi toată discuția)