avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mai este necesar acordul individual al tuturor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mai este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor din imobil la montarea camerelor de supraveghere?

Buna ziua! Asociatia de Proprietari a decis, in urma votului majoritar (50%+1) din cei prezenti la cea de-a doua Adunare Generala, instalarea unui sistem de supraveghere video la un bloc format din 4 scari, care are curte interioara si parcare, accesul in incinta facandu-se pe baza de telecomanda sau interfon. O parte dintre locatari nu au fost de acord cu acest sistem considerand ca nu e necesar si aduce si atingere vietii private. Intrebarea este daca mai este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor de drept din imobil la montarea camerelor de supraveghere sau este suficienta decizia luata in Adunarea Generala pentru ca am vrea sa evitam sau prevenim problemele care ar putea aparea dupa montarea acestui sistem. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
nukytza, utilizator
Cel mai recent răspuns: nukytza , utilizator 14:38, 10 Octombrie 2018
Dispozitiile in vigoare prevazute de legea speciala,impun ca pentru instalare sistem supraveghere in parte comuna de condominiu este obligatoriu acordul tuturor proprietarilor-datorita caracterului informatiilor preluate si stocate de sistemele de supraveghere-date cu caracter personal
Imi puteti spune va rog si care sunt aceste dispozitii? nu gasesc legea speciala pentru instalare sisteme de supraveghere. Multumesc!
Care dintre dispozitiile legale pe care le-ati expus in acea discutie mai sunt de actualitate dupa GDPR? Am vazut ca si la discutia accea parerile au fost impartite si nu m-am lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt locatara intr-un bloc cu 2 scari si 38 de apartamente. ... PRAXIS PRAXIS Buna ziua. Sunt locatara intr-un bloc cu 2 scari si 38 de apartamente. Eu locuiesc la parter in scara 2. Avem interfon la intrare insa cineva din scara, nu ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere! ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si ... (vezi toată discuția)
Montare sistem de supraveghere video ada2000 ada2000 buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 20 de apartamente si dorim montarea unui sistem de supraveghere video in casa scarii si as dori sa aflu ce conditii ... (vezi toată discuția)