Buna ziua! Asociatia de Proprietari a decis, in urma votului majoritar (50%+1) din cei prezenti la cea de-a doua Adunare Generala, instalarea unui sistem de supraveghere video la un bloc format din 4 scari, care are curte interioara si parcare, accesul in incinta facandu-se pe baza de telecomanda sau interfon. O parte dintre locatari nu au fost de acord cu acest sistem considerand ca nu e necesar si aduce si atingere vietii private. Intrebarea este daca mai este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor de drept din imobil la montarea camerelor de supraveghere sau este suficienta decizia luata in Adunarea Generala pentru ca am vrea sa evitam sau prevenim problemele care ar putea aparea dupa montarea acestui sistem. Va multumesc!
Dispozitiile in vigoare prevazute de legea speciala,impun ca pentru instalare sistem supraveghere in parte comuna de condominiu este obligatoriu acordul tuturor proprietarilor-datorita caracterului informatiilor preluate si stocate de sistemele de supraveghere-date cu caracter personal
Care dintre dispozitiile legale pe care le-ati expus in acea discutie mai sunt de actualitate dupa GDPR? Am vazut ca si la discutia accea parerile au fost impartite si nu m-am lamurit.