Buna dimineata si multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Sunt in urmatorul caz: in data de 10 martie mi s-a comunicat o decizie a Directorului General prin care se modifica CIM. Decizia este din data de 25 februarie 2015, producand efecte din data de 2 februarie 2015. Este legal? Precizez ca din cauza acestei decizii salariul pe luna februarie (doar pe aceasta luna) imi este diminuat cu 25%.
Va multumesc
Este discutabila problema, insa dvs puteti contesta in instanta decizia respectiva in termen de 45 de zile de la data comunicarii.
Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, si anume :
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.
De asemenea, este posibilă modificarea unilaterală a salariului, prin decizie a angajatorului, în ipoteza incidenţei unui act normativ sau a unui contract colectiv de muncă.
Reducere salariu pe cm
Medeea1
Va rog sa imi spuneti daca conform noului cod al muncii este posibil reducerea salariului pe cartea de munca fara a schimba incadrarea sau timpul de lucru. Mai ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariala
vanatorul
Buna seara,
Incerc sa va expun cat mai succint o situatie si va rog sa-mi dati un sfat.
Lucrez intr-un birou de contabilitate al unei societati. Suntem cinci ... (vezi toată discuția)