avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deciziile Directorului General pot fi retroactive?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deciziile Directorului General pot fi retroactive?

Buna dimineata si multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Sunt in urmatorul caz: in data de 10 martie mi s-a comunicat o decizie a Directorului General prin care se modifica CIM. Decizia este din data de 25 februarie 2015, producand efecte din data de 2 februarie 2015. Este legal? Precizez ca din cauza acestei decizii salariul pe luna februarie (doar pe aceasta luna) imi este diminuat cu 25%.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:04, 20 Martie 2015
Decizia produce efecte doar pentru viitor.
Este discutabila problema, insa dvs puteti contesta in instanta decizia respectiva in termen de 45 de zile de la data comunicarii.

Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, si anume :
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

De asemenea, este posibilă modificarea unilaterală a salariului, prin decizie a angajatorului, în ipoteza incidenţei unui act normativ sau a unui contract colectiv de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salariu pe cm Medeea1 Medeea1 Va rog sa imi spuneti daca conform noului cod al muncii este posibil reducerea salariului pe cartea de munca fara a schimba incadrarea sau timpul de lucru. Mai ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariala vanatorul vanatorul Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint o situatie si va rog sa-mi dati un sfat. Lucrez intr-un birou de contabilitate al unei societati. Suntem cinci ... (vezi toată discuția)
Modificare functie in multinationala liliana-gina liliana-gina Am fost anuntati ca se va modifica organigrama. Eu cand am fost angajata am fost angajata pe functie de conducere. Sunt si la ora actuala pe ... (vezi toată discuția)