avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lmposibilitatea platii ratei imprumut banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lmposibilitatea platii ratei imprumut banca

Mi s-adiminuat pensia prin recalculare ,de la 2400leila 700lei
Am o rata de 1300lei,amanuntat la banca pentru recalculare rata ,mi s-a cerut un comisionde 10euro,l-am achitat,apoi mi s-a cerut un alt comision de 20euro.
Am asteptat sa iau pensia sa pot achita,dar banca mi-a oprit intreaga pensie de 713lei.
Am 0 lei in cont si nu stiu daca aceasta banca procedeaza corect atata timp cat am anuntat imediat situatia si am facut si cerere pentru recalculare.
Luna viitoare imi opreste iar toata pensia pentru ca nu platesc cei 20 de euro
Ce pot sa fac? Ma imprumut 20 de euro,dar de unde ii dau inapoi?
Multumesc anticipat,M.
Cel mai recent răspuns: fana1900@gmail.com , utilizator 16:52, 18 Martie 2015
nu au voie sa va retina mai mult de 1/3 din pensie . reclamati la protectia consumatorului.
Cum sa procedez?oricum m-am certat si cu cei de la banca,am primit si o scrisoare de informare de la ei dupa ce mi-a oprit toata pensia pe 14/03/2015 in care ma informa ca am restanta la credit si daca sunt in inposibilitate de plata sa anunt la banca, cu toate ca eu facusem cererea din luna ianuarie..sunt asa de suparata ca nu stiu ca sa fac...nu exista nicio colaborare intre ei..este o mizerie ..
Multumesc.
av.antoanelageaman a scris:

nu au voie sa va retina mai mult de 1/3 din pensie . reclamati la protectia consumatorului.

Legea spune că prin poprire nu se poate reține mai mult de 1/3. Banca reține suma prin debitarea contului, în baza mandatului dat de către client prin contractul de credit și/sau Condițiile Generale de Afaceri ale Băncii și nu prin executare silită în forma popririi .
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere bani din cont de catre banca Tibisorul Tibisorul Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o banca poate sa-ti ia toti banii din cont fara sa te anunte in prealabil sau fara sa-ti trimita un document care sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!ieri 01.01.2022 am primit o veste "minunată" de la ... Lauramoro Lauramoro Bună ziua!Ieri 01.01.2022 am primit o veste \"minunată\" de la ING Bank!!!Mâine voi suna și le voi cere cont, dar aș vrea să știu dacă au mai avut și ... (vezi toată discuția)
Executarea silita elenadut elenadut buna ziua!am unele nelamuriri in legatura cu executarea silita si sper sa ma lamuriti.parintii mei au luat un credit de la banca in urma cu 4 ani.un credit de ... (vezi toată discuția)