avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua!Ieri 01.01.2022 am primit o veste ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua!Ieri 01.01.2022 am primit o veste "minunată" de la ...

Bună ziua!Ieri 01.01.2022 am primit o veste "minunată" de la ING Bank!!!Mâine voi suna și le voi cere cont, dar aș vrea să știu dacă au mai avut și alții asemenea problemă.Pe scurt: creanță cesionată unui recuperator, executare silită, instituția la care lucrez îmi oprește bani pe statul de plată!Am trimis imediat informări la toate băncile la care aveam credite!Toate bune și frumoase până în decembrie 2021 când ING trimite rata pe care am achitat-o în noiembrie la un credit de nevoi personale pe care îl am la ei, în contul executorului!Nu mi-am făcut mari probleme deși m-a deranjat; în luna noiembrie eu am plătit 2 rate la ING și mi-am zis că, asta e, termin mai repede. Ieri însă am primit informare de la ING cum că m-au raportat la Biroul de Credit pentru o rată restantă!!!!???Ați mai trecut prin așa o mizerie?Nu mai spun că am plătit în noiembrie rata cu o zi înainte de scadență, pe 19 nu pe 20, și am primit mesaj după 7 zile că NU am plătit rata!!!Am mai depus iar bani, încă o rată, după ce am vorbit la telefon cu un nene care nu m-a lămurit(bătea câmpii că am plătiti prea repede, că trebuia pe 20, că nu știe unde sunt banii, etc), dar....în decembrie a fost trimisă recuperatorilor!Am solicitat deja în scris informații dar...parcă trăiesc într-o lume absurdă!Ceva sfaturi?Ați trecut prin așa ceva?
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 20:26, 13 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Eu personal nu am trecut prin asa ceva (m-a ferit dumnezeu), insa mai stiu cate ceva despre chestiile astea. Acum, insa, nu stiu ce va intereseaza pe dvs, sa discutati cu unul care a mai patit asa ceva, sau sa va lamuriti cum sta treaba si unde ati gresit, neintelegand ce se intampla.
Am discutat telefonic cu o persoană de la bancă!Răspunsul a fost ambiguu, evaziv.Nu m-a lămurit pe deplin când am întrebat de ce banca trimite rata care i se cuvine unor recuperatori!Da, vreau să mă lămuresc.Se pare că pot plăti rata mai târziu, dar nu o pot plăti mai devreme!Ciudat, nu?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista doua situatii (uneori trei),
1) una in care banca vrea sa isi ajute clientii si daca depui banii de rata, fix in ziua scadentei, banii se duc pentru acoperirea ratei, si
2) alta in care banca isi sacrifica clientii (cu scopul de a le executa garantiile, fireste), in care chiar daca depui banii de rata chiar si in ziua scadentei, banii se duc catre executorul judecatoresc (deci catre recuperatori).
Cu atat mai mult, banii se vor duce catre executorul judecatoresc (deci catre recuperatori) in situatia in care depui banii in oricare alta zi din luna.
In mare si pe scurt asta este explicatia.
Exista o ordine a operatiunilor bancare, indiferent de dorinta noastra. Daca aveti poprire pe cont, are intaietate. Astfel incat, orice plata/incasare in cont se duce spre acea poprire intai.
Daca rata e pe data de 20, aceasta se retrage din cont pe data de 20 incepand cu ora 0:00, automat. Nu exista un pitic la butoane, e un automatism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire colombo1976 colombo1976 in 2008 am luat un credit de 3000euro pe care dupa o perioada nu l-am mai platit in 2013 am fost executat silit de un tribunal din gherla,iar aacum o luna ... (vezi toată discuția)
Salar proprit de banca Popescu100 Popescu100 Buna seara, Un membru al familiei mele lucreaza in strainatate dar primeste salariul intr-un cont privat la BRD. In urma cu 10 ani a avut un credit la care a ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit Georgia_cs Georgia_cs buna ziua. in mai 2009 am luat un credit de nevoie personale cu o perioada de rambursare de 10 ani, fara nici o garantie. nu am mai platit rata din aprilie ... (vezi toată discuția)