avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amnistie fiscala sau nu ??!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amnistie fiscala sau nu ??!!

Buna ziua !

Am primit de la Administratia Financiara de sector o somatie de plata a impozitului pe o masina pe care am cumparat-o in 1997. Masina are anul de fabricatie 1985.
In acest moment, habar nu am unde este acest autoturism, daca mai exista sau nu - eu am dat-o unui amic prin 1999, daca imi aduc bine aminte. Fara acte de vanzare - cumparare.De amic nu mai dau, nu stie nimeni / nimic de soarta lui.
Am luat legatura cu cei de la Rutiera, care au verificat in baza lor de date si au spus ca nu exista nici un fel de contraventie sau eveniment ( nu stiu daca au folosit chiar expresia asta ) pe numarul masinii si au spus ca nu o pot da in urmarire daca eu nu mai am nici un act al masinii, chiar daca sunt proprietarul de drept.
De fapt, eu voiam sa dau de actualul proprietar al masinii , sa pot face actele de vanzare cumparare - nu am alta intentie - si sa pot demonstra celor de la Finante ca nu mai sunt proprietarul masinii , deci sa nu platesc impozitul acuzat.Am inteles ca pot face dovada instrainarii autovehiculului si pe cale judecatoreasca , dar am impresia ca este o formula mai complicata.
Acum :
Avand in vedere ca masina implineste anul acesta 30 de ani, care este procedura ? Este radiata " din oficiu " , in mod automat ? In aceasta situatie, mai sunt obligat sa platesc impozitul ?
Si am mai inteles - dar poate ca nu am inteles / interpretat eu bine - ca daca Administratia Financiara nu depune diligente pentru recuperarea sumelor, intervine amnistia fiscala.Exista vreo portita de fentare a platii acestui nenorocit de impozit ?? Sunt de acord sa dau niste banuti, dar nu suma asta pe care o reclama Administratia Fiscala....
Cu multumiri anticipate.........

Alte discuții în legătură

Scoatere auto de la impozit shadownike shadownike Am avut o masina Skoda 100S pe care am cumparat-o undeva prin 1992 ,am inceput sa fac actele sa o inscriu la finante sa fiu in regula cu impozitul,vechiul ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism aflat in proprietatea mai multor persoane (?!) supervisor6679 supervisor6679 buna seara in luna aprilie un amic a vrut sa cumpere o masina. intrucat avea buletinul expirat ma rugat sa fac factura pe numele meu pana isi face buletinul ... (vezi toată discuția)
Scoatere auto de la impozit florinhot florinhot Buna ziua, problema mea suna in felul urmator: in anul 2008 am cumparat patru autovehicule (1 autoturism, 3 camioane) de la o soc. comerciala si le-am ... (vezi toată discuția)