avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

buna ziua.

acum 1 an am facut plangere penala pentru inselaciune, in care acuzam o persoana de faptul ca a indus in eroare o institutie a statului.

acum cateva luni i-am facut iar plangere pentru inselaciune ( ei si unei alte persoane la un loc ), de data aceasta pentru ca ar fi prezentat niste chitante false intr-un proces. ( obiect cu totul diferit deci )

prezentandu-ma sa declar la aceasta a II-a plangere, anchetatorul mi-a zis ca vezi doamne s-a pronuntat deja o decizie in cazul acuzei de inselaciune si conform nu stiu carui articol nu mai are ce sa-i faca.mi-a zis sa scriu in declaratie ca am luat cunostinta de nu stiu ce articol care spune ca o cauza nu poate fi judecata de 2 ori apoi m-a pus sa scriu ca nu mai am alte pretentii de la persoana aceea. noroc ca eu am scris totusi ca nu mai am alte pretentii momentan.

ajungand insa acasa, am avut surpriza sa constat, citind sentinta data in cazul primei plangeri, ca desi era vorba TOT de inselaciune, era vorba de altceva. si anume de faptul ca eu o acuzasem pe ea ca a indus in eroare o institutie a statului. iar aici, in cea de-a doua plangere, pentru faptul c-a prezentat niste chitante false intr-un proces.

cu alte cuvinte anchetatorul fie e incompetent fie e un lucru necurat la mijloc. desi e vorba tot de inselaciune e vorba de cu totul ALTCEVA.

doresc sa revin asupra declaratiei. cum procedez ? si ce fac mai departe ?! anchetatorul m-a indus in eroare !

de asemenea doresc sa stiu ce trebuie sa fac ca plangerea mea sa fie repartizata altei persoane pentru ca nu mai am incredere in actualul anchetator ! multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
shani99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:18, 22 Iunie 2009
shani99 a scris:

buna ziua.

acum 1 an am facut plangere penala pentru inselaciune, in care acuzam o persoana de faptul ca a indus in eroare o institutie a statului.

acum cateva luni i-am facut iar plangere pentru inselaciune ( ei si unei alte persoane la un loc ), de data aceasta pentru ca ar fi prezentat niste chitante false intr-un proces. ( obiect cu totul diferit deci )

prezentandu-ma sa declar la aceasta a II-a plangere, anchetatorul mi-a zis ca vezi doamne s-a pronuntat deja o decizie in cazul acuzei de inselaciune si conform nu stiu carui articol nu mai are ce sa-i faca.mi-a zis sa scriu in declaratie ca am luat cunostinta de nu stiu ce articol care spune ca o cauza nu poate fi judecata de 2 ori apoi m-a pus sa scriu ca nu mai am alte pretentii de la persoana aceea. noroc ca eu am scris totusi ca nu mai am alte pretentii momentan.

ajungand insa acasa, am avut surpriza sa constat, citind sentinta data in cazul primei plangeri, ca desi era vorba TOT de inselaciune, era vorba de altceva. si anume de faptul ca eu o acuzasem pe ea ca a indus in eroare o institutie a statului. iar aici, in cea de-a doua plangere, pentru faptul c-a prezentat niste chitante false intr-un proces.

cu alte cuvinte anchetatorul fie e incompetent fie e un lucru necurat la mijloc. desi e vorba tot de inselaciune e vorba de cu totul ALTCEVA.

doresc sa revin asupra declaratiei. cum procedez ? si ce fac mai departe ?! anchetatorul m-a indus in eroare !

de asemenea doresc sa stiu ce trebuie sa fac ca plangerea mea sa fie repartizata altei persoane pentru ca nu mai am incredere in actualul anchetator ! multumesc!

Din cele relatate de dvs.,rezulta clar ca sunt doua plangeri diferite,iar autoritatea de lucru judecat pre.de art.10 lit.j c.pr.pen.nu opereaza in situatia aratata.Deci politistul in acea situatie a gresit,intentionat sau nu.Eu,inclin sa cred ca greseala nu a fost lipsita de intentie. Formulati o cerere catre procurorul care supraveheaza cauza pentru incompatibilitatea ofiterului de politie in conf.cu disp.48 lit.d c.pr.pen.De asemeni cereti redeschiderea acestui dosar si formulati plangere penala pentru cealalta situatie expusa
buna ziua. imi puteti da un link la disp.48 lit.d c.pr.pen ? nu gasesc pe internet.
Daca nu a ajuns in instanta sa se dea o sentinta nu este autoritate de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare declaratie la politie shani99 shani99 buna ziua. am fost in calitate de reclamant la politie pentru a da o declaratie vineri, iar anchetatorul, mi-a prezentat o realitate falsa in privinta ... (vezi toată discuția)
Plangeri penale abuzive RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. Va rog sa ma informati cum pot sa opresc inregistrarile abuzive de plangeri penale. Mai nou, este o practica de depunere a plangerilor penale pentru ... (vezi toată discuția)
Acuzație falsă viol de care s-ar fi petrecut într-un apartament în care eram și eu. pot cere evaluarea stării psihice a persoanei care a depus plângerea? A.Theodora A.Theodora Bună seara. Scriu această întrebare referitoare la un eveniment grav. Acum o zi eu si prietenul meu cu care am decis sa iau o pauza am fost băgați ... (vezi toată discuția)