avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nebun periculos
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nebun periculos

Vreau sa va intreb daca un individ promite ca vindeca cancerul prin dieta si lumea il crede si se trateaza la el poate fi internat psihiatric in mod fortat?

Ce instanta poate fi sesizata cu asta si de catre cine?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:07, 23 Martie 2015
tgeorgescu a scris:

Vreau sa va intreb daca un individ promite ca vindeca cancerul prin dieta si lumea il crede si se trateaza la el poate fi internat psihiatric in mod fortat?

Ce instanta poate fi sesizata cu asta si de catre cine?


Eu stiu pe unii care sustin ca, acolo sus, este un barbos care, daca i te rogi, te vindeca de orice si, culmea, nimenea nu se leaga de ei. :) Asa ca ce aveti cu doctorul de pe YouTube?

Chiar cred ca exagerati. Sa stiti ca dieta este un factor esential in sanatate. Iar decizia daca te tratezi de cancer cu citostatice, apa neinceputa sau praf dintr-o casa parasita, apartine fiecaruia, suntem in democratie, nu? Mai avem si noi responsabilitatea deciziilor noastre, nu trebuie sa dam vina pe altii, mereu altii.
Apa neinceputa, praf, etc., sunt drepturi ale pacientului, nu ale medicului. Medicii nu au voie sa faca orice le trece prin cap si sa numeasca asta tratament medical, ca altfel nu s-ar mai n-ar mai fi vorba de stiinte medicale, ci de fantezii medicale.

In ce priveste dieta, este un fapt obiectiv ca si vegetarienii si veganii fac cancer, vezi de ex.:

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Prin urmare cine neaga fapte obiective delireaza sau sufera de pseudologie. Aici nu e vorba de o opinie disputata, despre care unde sunt doi medici sunt trei pareri, ci e vorba despre o realitate obiectiva constatata prin statistici.
M-am întrebat deseori de ce în permanență încercăm să ne impunem părerile noastre .în fața tuturor.și să caracterizăm drept nebuni periculoși, și chiar să încercăm să-i internăm în vreun ospiciu , pe cei care nu sunt de acord cu părerea noastră.Fără nici un fundament științific, argumentat statistic, medical, forumistul inițiator al acestei discuții dorește pedepsirea unui individ și internarea în ospiciu al celor care îi urmează sfaturile doar pentru că acestea nu corespund cu vederile domniei sale. Din punct de vedere medical , există organisme de control naționale și internaționale abilitate să verifice actul medical și modul acestuia de executare, acest lucru presupunând și verificarea medicamentelor, a modului de tratament, etc. Nu știu în ce măsură forumistul Georgescu este apt de a comenta și de a trata ca nebuni periculoși, ca șarlatani, niște persoane care au urmat tratamentul vegetarian, în tratamentul cancerului Să nu uităm că, absolut în orice domeniu au fost idei inovatoare, bune sau rele și astfel am mers mai departe. Nu mai departe,amintesc medicina homeopată, noua medicină germană, și chiar descoperirea medicamentelor în general.
Să nu uităm tratamentele naturiste, care stau la baza medicației actuale. și a multor tratamente medicale.
Pe de altă parte, . oare , ați fost vreodată puși într-o situație limită , d-voastră sau vreo persoană apropiată , situație în care ați fi fost dispus să încercați absolut orice, orice pentru salvarea vieții d-voastră sau a celor dragi? (mai ales că un tratament vegetarian nici nu poate fi rău pt. sănătate ),
Cine oare, într-o situație limită nu și-a îndreptat privirea și speranța spre -o putere divină indiferent cum s-ar numi ea. (apropo de bărbosul amintit mai sus) pentru a fi ajutat, S-a dovedit științific puterea rugăciunii, dar acest lucru ar fi o altă discuție.
Stimate domn,

Dacă ați sesizat anumite nereguli vis a vis de activitatea acelui medic puteți sesiza în scris Colegiul medicilor, asociațiile de protecția consumatorilor etc. Cu argumente, situații și cazuri concrete și verificabile.
Astfel, acestea vor lua la analizat activitatea domnului, lucru care ar trebui să se întâmple cu foarte mulți medici cu patalamalele puse în ramă !

Dar vedeți că acest lucru se poate întoarce asupra dvs. în cazul în care nu se pot dovedi faptele menționate de dvs., deci trebuie să nu fiți singur în acest demers.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
im82, utilizator
Nu pot să nu mă întreb cum ați putea argumenta calitatea d-voastră procesuală(având în vedere că suntem pe un forum care dezbate probleme juridice)și obiectul acțiunii într-o acțiune civilă, .referitoare la aspectele menționate la începutul discuției. stimate forumist georgescu
Sau cum ați dovedi calitatea de persoană vătămată sau interesată în acest caz ,vorbind strict juridic.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate MAGDA SAVIN MAGDA SAVIN Buna ziua, Ma numesc Magda Savin si vreau sa pun o intrebare privitor la pensionare pe caz de boala. Sufar de un cancer la sistemul limfatic (LMNH-Limfim ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)
Internare impotriva vointei Nicoleta12 Nicoleta12 Buna ziua Mama mea in varsta de 54 ani a avut dupa 15 ani o noua tentativa de suicid. Reactie avuta in urma stresului dat de probleme financiare. Concubinul ... (vezi toată discuția)