avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cheltuieli reparatii masina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cheltuieli reparatii masina

O societate comerciala a inregistrat in cursul anului 2008 o suma de 2.500 lei reprezentand cheltuieli cu repararea unui autovehicul, neavand insa contract incheiat pentru aceasta prestare de servicii. La un control asupra impozitului pe profit aceasta suma s-a considerat ca fiind nedeductibila intrucat reprezinta o prestare de servicii de care contribuabilul a beneficiat fara a detine contract de presatri servicii, desi s-a constatat ca acest serviciu a fost necesar si existau toate documentele justificative care sa demonstreze ca serviciul a fost efectiv prestat. Decizia luata in urma controlului este corecta?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 19:32, 21 Iunie 2009
Normele codului fiscal prevad ca nu este obligatoriu incheierea contractului pt.servicii ocazionale de reparatii a activelor.art.48"Nu intră sub incidenţa condiţiei privitoare la încheierea contractelor de prestări de servicii, prevăzută la art.21 alin. (4) lit. m) din Codul fiscal, serviciile cu caracter ocazional prestate de persoane fizice autorizate şi de persoane juridice, cum sunt:cele de întreţinere şi reparare a activelor, serviciile poştale,serviciile de comunicaţii şi de multiplicare, parcare, transport şi altele asemenea.”
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
nu este corecta decizia pe care a luat-o cei care au venit in control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comision intermediere vanzari carabela_anca carabela_anca Este legala plata unor comisioane pentru intermediere vanzari? Ma refer la un contract de comision prin care o societate (SRL) se obliga sa plateasca un ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile fara contract aniela72 aniela72 Buna ziua, Sunt interesata daca exista cheltuieli deductibile ( si care sunt acestea) la calculul impozitului pe profit, care nu necesita contracte cu ... (vezi toată discuția)
Pfa- obligativitate contract?? Tonyde Tonyde Buna seara. As dori sa stiu daca este obligatorie incheierea unui contract intre pfa si pfa pentru consultanta. Un prieten are PFA si face factura si ... (vezi toată discuția)