avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumparare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumparare firma

buna ziua! am nevoie de un sfat,ma poate ajuta cineva??? vreau sa cumpar un magazin cu tot ce este in el inclusiv firma.proprietarul actual pleaca in strainatate,spatiul este cu chirie pana la sfarsitul anului.ma recomanda la toti furnizorii cu,care a lucrat.persoana este o cunostinta si este si de buna credinta,numai ca,din experienta mea trebuie sa-mi iau niste masuri.cum trebuie sa procedez,sa nu ma trezesc mai tarziu cu probleme la firma,sau ce tre sa fac sa preiau firma fara sa am probleme apoi.sau alte sfaturi.va multumesc!!!o zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 18:45, 20 Iunie 2009
In primul rand solicitati un certificat de atestare fiscala de la Administratia Financiara (ANAF), dar si de la primaria in raza careia isi are sediul societatea. Prima se emite in 1-2 zile si se achita 8 lei taxa timbru, iar cealalta se emite pe loc in schimbul unei taxe de minimum 4 lei. Acestea vor atesta ca firma nu are nici un fel de datorii la bugetul de stat consolidat, respectiv nici la bugetul local.
Actul aditional prin care se cesioneaza partile sociale noului asociat (dumneavoastra) trebuie sa contina o clauza speciala si anume: asociatul cedent declara ca societatea comerciala nu are nici un fel de datorii fata de stat si nici fata de terti, nu are contracte si/sau facturi neachitate si raspunde pentru intreaga activitate a societatii pana la data inregistrarii prezentului act aditional la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul ...... (se scrie judetul respectiv).
Daca magazinul ce se preia cu respectiva firma are marfa, obiecte de inventar, mijloace fixe, atunci este de dorit sa se faca INVENTARIEREA amanuntita a acestora in prezenta reprezentantului actual si viitor al firmei, respectiv contabilul actual si viitor al firmei. Ar fi de dorit ca contabilul sa fie schimbat.
Daca mai aveti intrebari, va stau la dispozitie.
cum trebe sa procedez.adica prin notarai sau prin ce organ sau institutie??/ va multumesc!
Cesiunea partilor sociale din cadrul unei societati se face la notariat.Dupa ce s-au incheiat formalitatile la notariat , mergeti la Regisrul Comertului si operati modificarile efectuate.
Va mai recomand ca inainte de orice operatiune sa cereti o situatie a firmei semnata de un specialist in domeniu.

Mult succes,
va multumesc!am sa tin cont de sfaturile dmv.o seara cat mai placuta!
Ideea este ca cel mai bine este sa va protejati...
Mult succes in ceea ce inteprindetisi daca mai aveti nevoie de sfaturi , puteti sa reveniti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma cu 2 asociati, din care unul este si administrator, cesioneaza partile sociale unei alte persoane care va avea calitatea de asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ileana18 ileana18 Buna, Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)