avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile de odihna cerute anticipat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile de odihna cerute anticipat

Buna ziua.Am o intrebare .Imi spuneti daca pentru concediu de odihna exista cerere tipizata (ma refer pentru zilele luate in avans pentru perioada concediului maternal?Sau unde anume in lege este prevazut ca aceste zile se pot cere anticipat?Sefa mea refuza sa mi le acorde.Cum anume pot justifica ca este dreptul meu?
Cel mai recent răspuns: crisana , utilizator 18:14, 18 Martie 2015
Vedeti si aceste discutii
://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage?topicID=477053&pageID=1#2361936

Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca .

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va acorde CO. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii.
Va mutumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna coffeelove coffeelove Buna ziua. Este legal ca angajatorul sa refuze cererea de C.O. pe motivul ca nu am acumulat destule zile? Ei acorda concediul pe principiul 1.75 zile×luna ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ContSters60854 ContSters60854 Buna ziua, Sunt angajata la o firma particulara de la 15 iunie 2014. In CIM am trecute 21 de zile de CO pe an. In anul 2014 am avut 11 zile de CO acordate. ... (vezi toată discuția)
Refuz/neacordare co KiralyOtto KiralyOtto Buna ziua, Va descriu cazul meu pe scurt, cu speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Sunt angajat din luna Martie 2015 pana in prezent. In luna Octombrie as ... (vezi toată discuția)