Buna ziua.
Am si eu o mica nelamurire.
Am fost in concediu de crestere copil,dupa care angajatorul meu m-a dat in somaj pt ca nu putea suporta inca un salariu pe perioada iernii.
Perioada mea de somaj este de 6 luni, din care au trecut 3. Firma unde am lucrat, angajeaza acum om pt postul din care am fost concediata. Are dreptul sa angajeze pe altcineva atata vreme cat ma are pe mine in somaj? (Ar trebui sa mentionez ca deja au fost si alte 3 cazuri pe care le stiu si am vazut cu ochii mei, cand au fost date afara fete "pentru ca nu pot sustine inca un salariu", iar la nici 2 luni deja se facea angajari pe acelasi post.) Va rog frumos sa-mi spuneti cat de legala este aceasta practica si unde ar trebui sa ma adresez pentru reclamatii.
Va multumesc anticipat!
Angajatorul poate angaja pe cine doreste el , nu mai are nicio obligatie fata de salariatii cu care a avut raport de munca.
Nimeni nu-l poate sanctiona pe angajator pentru o astfel de practica, avand in vedere ca legea nu-i interzice sa angajeze dupa ce a concediat un salariat.
Multumesc. Sa inteleg ca s-a schimbat legea? Eu nu am fost concediata pentru ca am gresit cu ceva, ci pentru ca nu-mi puteau sustine salariu, am fost data in somaj cu art 65 (ceva cu desfiintarea postul meu de lucru). Stiam ca inainte daca angajatorul avea oameni dati in somaj, in momentul cand facea din nou angajari, legea il obliga sa-si ia oamenii din somaj (sau cel putin sa-i cheme la negocieri). :(
Concediere art.65
pirko
Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Reangajare
ContSters128609
Buna Seara,
Daca mi s-a incheiat activitatea cu art.65(1) si societatea isi reincepe activitatea in aprilie,sunt obligati prin lege sa ma anunte ca postul ... (vezi toată discuția)