avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajare

Buna Seara,
Daca mi s-a incheiat activitatea cu art.65(1) si societatea isi reincepe activitatea in aprilie,sunt obligati prin lege sa ma anunte ca postul este inca liber si sa ma reintorc,sau desi postul este liber ,pot angaja pe altcineva?
Stiam ca daca postul este liber nu au voie sa angajeze pe altcineva ,9 luni,daca nu ma intreaba intai si daca eu refuz,atunci pot angaja alta persoana.
Daca este asa,in baza carei legi trebuie sa faca acest lucru?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters128609 , utilizator 09:27, 28 Februarie 2010
Poate angaja pe oricine doresc ... interdictia este valabila numai in cazul concedierilor colective.
Este o concediere colectiva,societatea si-a incetat activitatea(restrans)pentru 3 luni,acum la 1 aprilie isi reincepe lucrul.
societatea si-a incetat activitatea(restrans)pentru 3 luni,

Salariatii au fost concediati sau este vorba de somajului tehnic prin suspendarea activitatii pe durata a 90 de zile?
Dupa sarbatori,in 7ian.managerul a spus ca trebuie sa ne facem toti dosare de somaj ca pana in aprilie nu ne poate plati.Am primit cartile de munca incheiate cu art.65(1).Nu am primit preaviz de min 15 zile,scris, nu am semnat fisa lichidare nimic.A zis apoi ,ca la 1 aprilie incepem activitatea.Insa daca nu vrea sa mai angajeze aceeasi oameni,in aceste conditii,poate?
Daca am fost anuntati verbal ca dupa efectuarea CO- care incepea la 11 ian-intram in somaj,fara sa se mentioneze preaviz(adica am terminat CO la 1 februarie-zi in care am primit si carnetul de munca inchis cu art.65(1)-este legal?Pot sa ii actionez in judecata in cazul in care la 1 aprilie nu ma recheama la munca asa cum au promis la anuntul de concediere colectiva?

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva? ContSters128609 ContSters128609 Buna ziua,am si eu o intrebare daca din 32 de angajati 27 sunt trimisi in somaj pentru ca societatea nu are clienti (pana la 1 aprilie-cand redeschide si are ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de somaj?(1) Tinaya Tinaya Lucrez la o firma de aproape 2 ani de zile,iar in decursul zilei de ieri am avut frumoasa surpriza sa fim anuntati ca firma se va inchide din motive ... (vezi toată discuția)
Preaviz inainte de somaj dorina78 dorina78 pe 16 april mi se termina concediul de maternitate, cei de la firma ai zis ca din 17.04 2010 imi inregistreza preaviz de 14 lucratoare cu articolul 65/1 ,este ... (vezi toată discuția)