avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz inainte de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz inainte de somaj

pe 16 april mi se termina concediul de maternitate, cei de la firma ai zis ca din 17.04 2010 imi inregistreza preaviz de 14 lucratoare cu articolul 65/1 ,este corect? si poate desfiinta postul meu daca mai sunt persoane angajate pe acelas post in perioada cand eu eram pe maternitate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 15 Aprilie 2010
Perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare in temeiul art.65 alin 1, puteti contesta in instanta decizia de concediere cu mari sanse de castig.
Perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare, conf. art.74 alin.2 CCMN.
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor financiare sau a reorganizării activităţii ori a falimentului.
Salariaţii aflaţi în această situaţie beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post in concediul de maternitate andreialexandru andreialexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca in perioada in care sotia se aflain concediu de maternitate postul sau sa fie desfiintat? Daca da, va ... (vezi toată discuția)
Societate privata in imposibilitate de plata eleni_2aa eleni_2aa Daca o firma privata este in imposibilitate de plata a salariatilor ce masura se poate adopta?Concedierea salariatilor ar fi o solutie?Cati salariati poate ... (vezi toată discuția)
Concediere Edeltraud Weiss Edeltraud Weiss pe data de 28.04.2010 am primit urmatoarea notificare: avand in vedere dificultatiile ec-financiare conducerea a hotarat desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)