avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat sediu social SRL - apartament ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat sediu social SRL - apartament achizitionat prin Prima Casa

Buna seara,

As dori sa imi infiintez un SRL, iar ca sediu social sa figureze o camera din apartamentul achizitinat prin credit Prima Casa (contract de comodat intre mine si sotie ca proprietari si SRL).

Din cate am citit, este necesar acordul bancii pentru acest comodat. Nu stiu daca il obtin, am facut solicitarea intr-o sucursala a bancii, dar nu s-au intalnit cu astfel de situatii si au intrebat si ei mai departe.

Am decis sa va cer sfatul si dumneavoastra referitor la aceasta problema.
M-am uitat peste extrasul de carte funciara de la cumpararea apartamentului si acolo sunt mentionate:
- interzicerea instrainarii imobilului pe o perioada de 5 ani
- interzicerea grevarii cu sarcini a imobilului pe toata perioada contractului de credit

In aceste conditii, din punct de vedere legal, pot face contractul de comodat mentionat mai sus cu scopul inregistrarii SRL?
Mentionez ca acest SRL va functiona fara angajati momentan cu obiect de activitate din grupa CAEN 6201 (programare site-uri web).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:51, 18 Martie 2015
Interzicerea grevarii cu sarcini a imobilului pe toata perioada contractului de credit include si inchirierea, chiar si cu titlu gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cand exista clauza de neinstrainare in contractul de credit ipotecar shnndr shnndr Pentru apartamentul unde vreau sa imi deschid sediu social pentru un SRL, prin intermediul unui contract de comodat cu proprietarul, se plateste inca ... (vezi toată discuția)
Sediu ong - ipoteca problema? grunwald grunwald Daca apartamentul e cumparat prin programul guvernamental Prima Casa cu sprijin CEC, deci e ipoteca legala, mai trebuie acordul cuiva pentru ca sediul ONG sa ... (vezi toată discuția)
Sfat alegere cod caen afacere/firma. vladut28 vladut28 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu sfaturi privind alegerea codurilor caen pentru firma ce vreau sa o deschid. domeniul va fi SRL,din cate am inteles pot sa ... (vezi toată discuția)