avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat cand exista clauza de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat cand exista clauza de neinstrainare in contractul de credit ipotecar

Pentru apartamentul unde vreau sa imi deschid sediu social pentru un SRL, prin intermediul unui contract de comodat cu proprietarul, se plateste inca creditului bancar.

Contractul de credit al apartamentului prevede ca platitorul se obliga "sa nu intraineze, inchirieze, restructureze, demoleze, ipotecheze sau gajeze" fara acordul bancii.

In aceasta situatie, comodarea in vederea infiintarii unui sediu social intra in lista de interdictii mai sus mentionata? Mentionez ca am domiciliul in acest apartament, si ca sunt ruda de gradul I cu proprietarul.
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2021
shnndr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 18:07, 3 August 2021
Buna ziua,

Prin inchiriere este cedata folosinta bunului către o persoană, care se va obliga să achite contravaloarea acestei folosințe (are titlu oneros), pe când prin contractul de comodat se pune la dispoziție imobilul, fără a se primi ceva în schimb, fiind cu titlu gratuit.

De vreme ce interzice încheierea unui contract cu titlu oneros, cu atât mai mult clauza respectivă interzice implicit și încheierea unui contract cu titlu gratuit, fiind considerate acte mai grave decât cele cu titlu oneros.

Cu toate acestea, dacă obțineți acordul băncii, este posibilă încheierea unui contract de comodat.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Va multumesc mult pentru explicatiile detaliate!
Cu plăcere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Contractul de comodat trebuie sa fie semnat de ambii proprietari nokita nokita Buna ziua, In primul rand va urez Craciun fericit si mult succes in tot ce intreprindeti! Sunt un nou utilizator al forumului dvs. pe care il gasesc foarte ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere - refuzat de banca kamikz kamikz Am in \\\"proprietate\\\" un apartament luat prin credit bancar. Contractul de ipoteca, printre altele interzice inchirierea apartamentului. Totusi cum as ... (vezi toată discuția)