avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autodenunt fortat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autodenunt fortat

Buna seara,am si eu o problema destul de nasoala...cu aproximativ 7 ani in urma cineva ma ''prostit" sa imi deschida o firma pe numele meu,copil find am acceptat. Tipul respectiv a facut multe treburi nasoale ( multa evaziune) si acuma domnii de la diicot structura centrala au deschis dosar penal pentru grup infractional organizat...etc, problema este urmatoarea.ieri mi-a batut un domn ( de vreo 2 metrii) la usa si ma chemat pana afara, mi-a spus scurt si la subiect ca daca nu merg impreuna cu un avocat de al lor la bucuresti la parchetul de pe langa inalta curte de casatie si justitie la procurorul de caz si sa iau toata fapta asupra mea. Nu imi mai vad nevasta si copii. Eu in dosar sunt ca si martor. Si ei imi cer sa fac autodenunt ca sa scape omu lor.ce pot face in cazul asta? Pot face autodenuntul si dupa aceea sa merg sa reclam asta?
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 19:50, 22 Martie 2015
Imi iubesc prea mult familia si copii,ai nu cred ca este normal sa plateasca ei pentru greselile mele din tinerete.si incredere in politia romana credeti-ma ca nu am!!! Vad clanuri care se omoara in public si nu se iau masuri.sunt lasati in libertate. Chiar acum 2 saptamani am vazut la timisoara ca sau batut intr-un centru comercial cu cutite si alte nebunii,si nu sa luat nici o masura.si cum pot sa am incredere in politia din tara noastra?
Am inteles ca va iubiti familia si doriti sa ii protejati. Situatia expusa de catre dvs., nu se poate solutiona in bine, decat in conditiile expuse deja de catre @trandafir2. In caz contrar, cum credeti ca va mai fi protejata familia dvs. in cei 5-10 ani cat veti sta la inchisoare (in functie de convingerea intima a instantei), ca sa nu mai vorbesc de acoperirea prejudiciului?
Daca acum in fata procurorului va temeti de avocatul trimis de persoanele care va ameninta, de ce considerati ca in instanta nu vor urmari ca sa nu va razganditi? Poate vor avea indrazneala sa il ameninte chiar pe avocatul ales de catre dvs. si va treziti si fara aparare.
In plus, daca nu aveti venituri cum va veti permite un avocat care sa va ajute sa "iesiti basma curata" dupa ce ati recunoscut faptele?
Sper ca in functie de raspunsurile dvs., sa iti dea seama procurorul de caz ca habar nu aveti de detaliile faptelor despre care vorbiti, si astfel sa realizeze ce se ascunde in spatele atitudinii dvs.
Ca sa va puteti proteja ar trebui sa mergeti sa faceti denuntul la parchet.
Ar fi bine sa aveti avocat platit de dvs.

Aveti dreptul si la protectie din partea statului.
Avocatul poate negocia cu procurorul daca stie cum sa o faca si daca chiar se impune.

Daca declarati ceva aiurea in celalalt dosar si va autoincriminati e posibil sa ajungeti la inchisoare si sa nu mai iesiti de acolo prea curand...
La evaziune fiscala fapta poate fi facuta si sub forma coautoratului.Ulterior autodenuntului fals ( fiindca se comite fals in declaratii si marturie mincinoasa in cazul cind declari ca tu ai savirsit infractiunea! ) justitia tot te poate condamna pentru infractiuni contra infaptuirii justitiei ( fals in declaratii, marturie mincinoasa) si pentru coautorat sau complicitate la infractiunea de evaziune fiscala.
porki a scris:

..cu aproximativ 7 ani in urma cineva ma ''prostit" sa imi deschida o firma pe numele meu,copil find am acceptat.

Intreb si eu, nestiutor: un copil poate deschide o firma? parca tre sa ai cel putin 18 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recompensa pentru capul meu 100000 euro dumitriudumitru dumitriudumitru clanul Corduneanu din Iasi a pus reconpensa 100000 euro pt ca eu sa fiu mort,am facut parte din legea 682/2002 eu si familia mea ,dar Diicot dupa 4 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Repunerea cauzei pe rol in vederea punerii in discutie a schimbarii incadrarii juridice Marka Marka Buna ziua. Solicit sprijinul dvs. in legatura cu speta de mai jos. In februarie 2010, prin ordonanta de urgenta s-a decis largirea numarului substantelor ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala autodenunt infractiune savarsita prin internet? eusaisapte eusaisapte care este competenta teritoriala in caz de autodenunt infractiune prin internet? Am formulat o plangere penala despre care procurorii au zis in ordonanta de ... (vezi toată discuția)