avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunerea cauzei pe rol in vederea punerii in discutie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunerea cauzei pe rol in vederea punerii in discutie a schimbarii incadrarii juridice

Buna ziua.

Solicit sprijinul dvs. in legatura cu speta de mai jos.

In februarie 2010, prin ordonanta de urgenta s-a decis largirea numarului substantelor interzise din tablelele anexa la Legea 143/2000.

O societate comerciala avea spre comercializare 1000 feluri de diferite produse (afrodisiace, stimulente, produse pentru adulti).

Dupa aproape doi ani, administratorul societatii comerciale este citat la parchet (diicot) in calitate de invinuit fiind acuzat de trafic de droguri.

Acuzarea a presupus ca unul dintre produsele comercializate in calitate de persoana juridica ar avea efecte halucinogene si ca produsul s-ar incadra in tabelul anexa largit in completarea legii 143/2000.

Ancheta isi urmeaza cursul si dosarul este trimis spre judecare la Tribunal.
Dupa aproape un an de judecata cu probe, rapoarte de constatare, martori etc…. urmeaza pronuntarea ce se amana o saptamana, se amana doua saptamani, iar a treia saptamana surpriza, domnul judecator solutioneaza cauza prin: Repunerea cauzei pe rol in vederea punerii in discutie a schimbarii incadrarii juridice.

Precizez ca in timpul procesului apararea a demonstrat cu probe certe ca fapta nu exista pentru care a fost trimis inculpatul in judecata si inculpatul solicita achitarea cat si cheltuieli de judecata.

Intrebarea ar fi, din punct de vedere al gandirii unui judecator, ce poate face acesta:
1. Retrimite cauza la procurorul diicot?
2. Fapta neexistand trimite cauza la parchetul de pe langa judecatorie?
3. Cauza se judeca de catre tribunal?

Va multumesc si va doresc o zi perfecta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Marka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marka , utilizator 22:22, 29 Octombrie 2012
Inseamna ca exista o fapta.
Nu se poate intelege nimic daca nu precizati mai clar situatia de fapt.
Buna seara.

Clientul intr-o seara a cerut factura pentru ca acesta avea nevoie de factura si chitanta pentru a-si transporta niste marfa cumparata de la altcineva pentru care nu i s-au ofertit acte de insotire.

Sub pretextul acesta si pe baza unui mai lung parteneriat de afaceri, administratorul firmei i-a dat facura cu conditia sa returneze intr-o saptamana actele inapoi (factura si chitanta).
Ulterior, dupa trei saptamani, acesta s-a dus cu niste produse etobotanice la politie si s-a autodenuntat declarand ca, administratorul i-a vandut acele produse cu factura si chitanta, ceea ce nu este adevarat.

Produsele din factura fiscala si cele cu care clientul a facut autodenuntul nu coicideau, in sensul ca, produsul din factura avea denumirea X, iar cele cu care clientul s-a autodenuntat aveau denumirea Y.

La parchet administratorul a recunoscut ca firma i-a eliberat chitanta si factura dar nu si marfa si ca, nu s-a achitat/incasat contravaloarea pentru produsul din cuprinsul facturii respective.

In aceste conditii, pe scurt, se va repune cauza pe rol in vederea schimbarii incadrarii juridice din infractiunea de trafic de droguri dar nu pot sa imi dau seama in ce infractiune.

Va multumesc.
Sa inteleg ca sustine ca i-ati vandut produse etnobotanice cu factura si chitanta?

In judecata pentru ce ati fost trimis?
Ca ati vandut cu factura si chitanta produse etnobotanice unei persoane fizice care nu inregistra in contabilitate actele si apoi s-a autodenuntat ?
Nu e de mirare ca instanta repune cauza pe rol dar in afara de evaziune fiscala greu de spus ce ar putea fi.
Cert este un lucru.
Din postarea dvs. rezulta ca instanta a gasit o fapta penala si nu va achita.
Se pare ca vrea sa va condamne....
Buna seara.

Va multumesc pentru raspuns.

Da, in parte intelegeti bine, dar pentru ca sa intelegeti cat mai exact precizez ca, o persoana fizica sustine in mod fals ca a achizitionat de la o societate comerciala produse de tip etnobotanic cu factura+chitanta.

Dupa un timp de 3 saptamani, aceea persoana fizica s-a prezentat la organele de cercetare penala cu altceva decat ce scria in factura si s-a autodenuntat pentru motivul 100% ca (A fost depistat comercializand produse de tip etnobotanic pe raza localitatii lui de domiciliu).

In urma problemelor pe care le-a avut, a decis sa faca un art. 16 pentru reducerea pedepsei, dar a facut acest demers in mod fals inducand in eroare organele.

Administratorul firmei a fost trimis in judecata pe art.2 din Legea 143/2000, insa la finalul procesului s-a inteles de catre instanta ca fapta n-ar exista si a solutionat speta cu “punerea in discutie a schimbarii incadrarii juridice” din care si eu asa inteleg ca instanta ar fi gasit o alta fapta penala si acesta este motivul pentru care am postat cele trei intrebari de mai sus/jos.
In situatia in care, s-a adeverit ca fapta nu exista, dar s-ar presupune ca instanta schimba incadrarea juridica de la Legea 143/2000 in eveziune fiscala pentru emiterea facturii+chitantei, cum se procedeaza?

Va multumesc.
Referitor la evaziunea fiscala, s-a efectuat un control care a tinut 3 luni de zile si s-a solutionat cu NUP.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Marka, utilizator

Alte discuții în legătură

Autodenunt Cristina1974 Cristina1974 Va rog sa-mi spuneti daca pot face un autodenunt intr-un dosar care se afla la instanta de fond. Am fost cercetata intr-un dosar DIICOT, pentru mine s-a dat ... (vezi toată discuția)
Procuratura mai poate face ceva? ruxandra42 ruxandra42 Buna seara. Ma numesc Ruxandra si intampin urmatoarea problema, mai exact nu stiu daca sa mai stau cu sufletul la gura sau sa ma bucur. Fiica mea a facut o ... (vezi toată discuția)
Stare arest gabita87 gabita87 Buna ziua, prietenul meu este arestat de aproape 7 luni intr-un dosar de evaziune fiscala.am avut instanta si avocatii au cerut sa mute dosarul de la ... (vezi toată discuția)