avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... recuperare indemnizatie concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

recuperare indemnizatie concediu crestere copil

Buna dimineata,am si eu urmatoarea problema.In urma legii privind amnistia fiscala,am depus si eu o cerere la asistenta sociala,pt ca mi-a fost calculata gresit indemnizatia de cresterea copilului si am primit de platit 650 ron (de care apropo am aflat intamplator,pt ca mi-au trimis informarea la o adresa gresita),am inceput sa platesc cate 100 ron pe luna,am achitat 300,pana a venit legea.Am depus cerere pt scutirea de cei 350ron ramasi si restituirea celor 300 achitati deja in data de 31.10.2014,am nr de inregistrare la cerere si mi-au zis sa astept ca nu au normele de aplicare a legii.In 26.11.2014,am primit un raspuns oficial(pe adresa corectata de mine de data aceasta),ca inca trebuie sa mai astept ca inca nu au normele.In 25.02.2015 am fost din nou la ei si am completat o alta cerere,tip de data aceasta si inca trebuia sa astept.Azi de la stiri am vazut ca legea nu mai este valabila,eu mai am sanse sa imi recuperez banii dati deja si sa nu-i mai plateasc pe restul si daca da cum ar trebui sa mai procedez pt ca sunt realmente terminata cu problema aceasta.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mysty , utilizator 08:48, 24 Martie 2015
Legea nr.126/2014 este inca in vigoare.

Ordinul ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice şi al ministrului finanţelor publice nr. 2396/2014/103 privind aprobarea Procedurii de efectuare a plăţii restituirilor prevăzute de Legea nr. 126/2014....

Art. 6
(1) După înregistrarea cererii, agenţia teritorială verifică dacă persoana debitoare se încadrează în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 şi art. 3 lit. a) şi b) în vederea stabilirii dreptului la scutirea la plată a debitelor.

(2) După verificarea prevăzută la alin. (1), în termen de 30 de zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, directorul executiv al agenţiei teritoriale emite decizia de scutire la plată sau, după caz, comunicarea de respingere a cererii de scutire la plată.

(3) Decizia prevăzută la alin. (2) se comunică în termen de 15 zile de la emiterea acesteia atât persoanei debitoare, cât şi, după caz, direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice în vederea scăderii din evidenţa fiscală.

Prin urmare, daca ultima cerere a fost depusa in 25.02.2015 termenul de emitere a deciziei nu a expirat.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere de scutire de la plata indemnizație pentru creșterea copilului danny4mm danny4mm Buna ziua! În luna februarie 2015 am depus o cerere, conform Ordinului nr. 2396/2014, prin care am solicitat scutirea de la plata debitelor înregistrate cu ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame legea 126/2014 Denisa1786 Denisa1786 Buna ziua! Va rog daca ma poate ajuta cineva! In luna Septembrie 2014 s-a dat legea Amnistiei Fiscale pentru mame Legea 126/2014,dar in continuare noua ni se ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala a mamelor adryy adryy Buna ziua. Din iunie 2010 si pana in februarie 2012 am beneficiat de indemnizatie de crestere copil timp in care am realizat si venituri din activitatea de ... (vezi toată discuția)