buna seara,revin tot cu problema firmei sotului meu.Pentru ca este destul de incilcit procedeul de cesionare al actiunilor,va rog sa-mi spuneti ce ar presupune sa devin asociat in firma? Va multumesc anticipat:)
Si eu am realizat o cesiune inre soti si nu a fost nicio problema. Sotul avea 90% iar ea 10% si urmare a cesiunii el a ajuns la 1% si ea la 99%
Dar intrarea in firma a sotiei s-ar putea sa se faca si printr-o majorare de capital prin cooptarea ca asociat nou a sotiei, aportul ei la capital fiind cel care realizeaza majorarea.
Si in cazul cesiunii si in cel al majorarii de capital prin cooptarea unui nou asociat , te duci la notar pt. declaratie pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile de a fi asociat, precum si pentru specimen de semnatura, daca devine si administrator noul asociat. Prima declaratie poti sa o faci si la un avocat care are drept de atestare.
Nu este nimic complicat.Toata operatiunea de inregistrare la ORC dureaza o saptamana.De la depunerea cererii pana la eliberarea certificatului de inscriere mentiuni
Toate celelalte acte(Decizie asociat, contract de cesiune, declaratii pe proprie raspundere, copie act identitate nou asociat, Act constitutiv actualizat, chitanta depunere capital-in situatia majorarii)) se pot face intr-o zi -doua inainte de depunerea cererii la ORC