avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Reglare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Reglare de TVA

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz:
Un SRL cumpara un produs din China cu 100 lei. La vama SRL-ul in cauza achita TVA-ul de 24 lei. Ajuns in tara, produsul cumparat cu 100 de lei pt care a platit deja TVA la vama, il vinde cu suma fara TVA de 200 lei, pt care plateste la stat noul TVA de 24%, adica 48 lei.
Conform situatiei prezentate mai sus firma are de recuperat TVA de la stat in val de 24 de lei sau nu mai are de recuperat nimic, ramanand ca in final pt acel produs a platit TVA la stat in total 72 de lei?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:02, 1 Aprilie 2015
A platit 24 in vama
Vinde bunul cu 48 tva
rezulta ca mai are de dat la stat 48 -24 = 24 de lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva china geocislariu geocislariu Buna ziua, Am firma platitoare de TVA si numar EORI si am cumparat produse din china. Daca pentru un produs care m-a costat 100 lei (cu transport, taxe ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva 9% la paste fainoase cristinasova cristinasova poate cineva sa ma lamureasca la productia de paste fainoase se cumpara faina cu 9% e corect sa se factureze produsul finit - pastele cu 24%????? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)