avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... norme privind spatile comerciale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

norme privind spatile comerciale

Buna ziua,
As dori cateva lamuriri in urmatoarele probleme:
1.Doresc sa inchiriez un spatiu comercial care nu dispune de grup sanitar si apa curenta,mentionez ca in cladirea respectiva unde functioneaza mai multe societati ,exista grup sanitar+apa curenta,daca se stipuleaza in contract ca pot folosi acel grup sanitar ar fi vreo problema din partea autoritatilor?
2.Este nevoie sa am contract cu firma PSI ,in conditiile in care magazinul se desfasoara pe 25 mp?dar cu protectia muncii,eu fiind titular I.I
3.este nevoie de autorizarea primariei pentru a functiona,din moment ce am autorizatie de Registrul Comertului?
4.Sunt obligat sa am denumirea firmei expusa la vedere?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:26, 19 Martie 2015
Intr-o cladire cu mai multe spatii inchiriate, autorizatiile PSI, ssm, sanitara, sanitar-veterinara, mediu, primarie, etc., pentru intregul complex comercial se obtin de catre proprietar.
1. Puteti folosi grupul sanitar in functie de profilul de activitate al firmei dvs. si daca per totalul firmelor care functioneaza in complexul respectiv sunt respectate prevederile HG nr.1091/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate pentru mediul de lucru.
Cu siguranta, pentru activitate de frizerie, coafura, etc. (de exemplu) nu veti putea folosi grupul sanitar de la capatul culoarului, daca nu doriti sa fiti amendata contraventional la prima vizita din partea politiei sanitare.
2. Contractele de prestari servicii cu firme autorizate, pentru psi-su, ssm, medicina muncii, etc se incheie in numele fiecarei firme care isi desfasoara activitatea in respectivul complex.
3. Autorizarea primariei se obtine de catre proprietar pentru inchirierea spatiilor si se declara la fisc tot de catre propietar in baza contractului incheiat de acesta cu fiecare firma in parte.
4.Daca doriti sa aveti si cumparatori/ clienti, etc. firma trebuie afisata la intrarea in spatiul inchiriat de dvs., dar si la intrarea in complex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare grup sanitar salon infrumusetare Tericu Tericu Buna ziua.Detin un spatiu comercial relativ mare cu grup sanitar.In prezent in spatiul respectiv este un magazin alimentar.Intentia mea este sa impart spatiul ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare in cazul schimbarii destinatiei unui spatiu comercial in salon coafura ,frizerie si manichiura ancaanca1 ancaanca1 Buna ziua ,vreau sa schimb destinatia unui spatiu comercial (momentan functinal) ,se afla la parter de bloc ,in salon coafura ,frizerie si manichiura ... (vezi toată discuția)
Manichiură acasa Miha Baidoc Miha Baidoc Buna ziua,doresc să prestez servicii de manichiură acasa,am o cameră disponibilă, imi puteti spune dacă este ok? Stiu ca la salon e nevoie de cameră ... (vezi toată discuția)